in

Politiști la ambasade și consulate pentru ELIBERAREA PAȘAPOARTELOR. Precizările Ministerului Afacerilor Interne

La începutul acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat dezbaterea publică a unui proiect de Ordonanţă a Guvernului care creează cadrul juridic necesar trimiterii de polițiști de la structurile de pașapoarte la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate în scopul fluidizării activităților specifice de primire a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și a pașapoartelor simple temporare pentru reducerea aglomerației.

Pentru a avea o idee mai clară despre această inițiativă legislativă, Gazeta Românească a cerut detalii suplimentare la Ministerul Afacerilor Interne. Iată întrebările adresate:

– în cazul în care această modificare va avea loc, polițiștii trimiși la misiunile diplomatice ce rol vor avea și ce statut (de diplomat sau vor rămâne în subordinea MAI)?
– ce vor face în plus față de funcționarii consulari actuali?
– ce credeți că va schimba venirea lor?
– pașapoartele vor fi tipărite tot în România sau acest lucru se va face la ambasadele unde vor exista?
– cum credeți că se vor reduce timpii de eliberare a pașapoartelor și care este cel pe care îl preconizați prin venirea lor?

Iată răspunsul venit din partea MAI:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Eminescu, manipulat grosolan în așa-zisul interviu realizat de Viorel Boldiș: «Pretext pentru idei rasiste și reacționare»

Două românce la o echipă din Serie A, speranța italienilor de a scăpa de la retrogradare