in

După 15 ani în străinătate, au deschis în sat la ei o afacere cu paste proaspete: ”Ideea s-a născut muncind în Italia”

După 15 ani de lucru în Italia, Sergiu și Maria Chirinciuc au revenit acasă în raionul Hâncești, Rep. Moldova, și au deschis o afacere de producere a pastelor făinoase în stare proaspătă. Pastele sunt fabricate după o reţetă italiană, pe bază de făină de grâu durum, importată din Italia, utilizând echipament italian. 

”Carpini” pune la dispoziția consumatorilor un sortiment din 22 de produse – fettuccine, tagliolini, spaghetti, lasagne, gnocchi, tortellini, ravioli și altele. Pastele sunt gustoase și sigure, datorită culorilor obținute în mod natural din legume precum sfecla roșie și morcovul.

”Ideea s-a născut muncind în Italia. Am avut ocazia să lucrez într-un laborator de producere a pastelor de la Roma. Am lucrat cam 9 ani acolo și, evident, am reușit să învăț meseria de producere a pastelor făinoase în stare proaspătă. Ideea mărcii a venit de la denumirea satului nostru – Cărpineni, cumva italienizat. E satul de baștină și am dorit anume aici să creăm locuri de muncă pentru oameni”, spune Serghei Chirinciuc, directorul fabricii.

La moment, sunt în proces de certificare conform standardelor internaționale ISO 9001 și ISO 22000. Produsele Carpini pot fi procurate în supermarketurile din țară, iar pe viitor se planifică exportul lor în România. 

”Badante” în Italia, s-a întors acasă pentru totdeauna: «A fost o experiență pozitivă, dar în România sunt fericită»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A impresionat cântând la pianul din aeroportul din Palermo: ”S-au lăsat vrăjiţi de muzica lui, nu îi cunosc povestea, suferinţa”

Parlamentari din toate partidele propun legalizarea canabisului, iată cine sunt inițiatorii proiectului