in

Emil Boc, la inaugurarea consulatului onorific italian din Cluj, a strigat «Vive la France!»

În 25 ianuarie s-a inaugurat la Cluj-Napoca un Consulat Onorific italian. Consul onorific al Italiei pentru judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş este Massimo Novali.

La inaugurare a participat și primarul orașului, Emil Boc, dar nu a fost prezent ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.

Consulatul Italiei din Cluj, conform prezentării, va fi liantul dintre cetățenii italieni rezidenți în regiunea Transilvaniei și autoritățile italiene, dar va contribui și la consolidarea relațiilor de afaceri între cele două țări. De asemenea, consulatul își propune ca în perioada următoare să redeschidă la Cluj-Napoca un centru cultural prin intermediul căruia să vină în sprijinul copiilor români, născuți cetățeni italieni, ai căror părinți au decis să se întoarcă în țară, dar și al italienilor care au ales să se stabilească în România, apoi o școală cu predare în limba italiană ar fi următorul proiect, care să deservească aceluiași scop. Școala ar urma să fie acreditată de Ministerul Educației din Italia

În Cluj-Napoca locuiesc aproximatic 1.000 de cetățeni italieni, fiind a doua cea mai numeroasă comunitate de străini după francezi. Totodată, Italia ocupă  locul întâi în topul investitorilor străini din punctul de vedere al numărului de companii prezente pe piaţa românească în 2017, iar schimburile comerciale dintre cele două ţări au avut o valoare record, cea mai ridicată din ultimii 10 ani. (continuă după fotografie)

Gafa lui Emil Boc

Primarul Emil Boc a făcut, cu această ocazie, o gafă memorabilă: uitând la ce eveniment a venit, a strigat ”Vive la Roumanie! Vive la France!”. Primarul Clujului a lăudat şi subliniat ataşamentul românilor faţă de poporul francez!

Pentru câteva clipe, au fost momente de perplexitate, consulul onorific italian și ceilalți invitați și-au dat seama că Emil Boc a confundat evenimentul. Spre sfârşitul discursului, primarul Clujului a încercat să dreagă gafa, după ce i-a lăudat pe francezi, și i-a amintit şi pe italieni, cărora le-a declarat că românii au nevoie de cunoştinţele şi de banii investitorilor din Peninsulă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Poggiofranco, româncă urmărită de 5 ani pentru furturi din locuințe, arestată în urma unei razii

Cum poți radia din circulație autoturismul înmatriculat în România, FĂRĂ DEPLASARE ÎN ȚARĂ