in

EXCLUSIV/ Adrian Chifu: ”Candidez ca deputat pentru că românii mi-au cerut asta”

Patru români, rezidenți în Italia, și-au anunțat pînă în prezent intenția de a candida pentru a obține un loc de deputat sau senator în Parlamentul României. Ultimul este Adrian Chifu, 35 de ani, originar din Piatra Neamț, care a obţinut în iunie 2009 funcţia de consilier local în Verbania, localitate situată în provincia Verbano-Cusio-Ossola – regiunea Piemonte. Chifu a obţinut atunci cele mai multe voturi, 119, dintre toţi candidaţii independenţi.

Printr-un comunicat primit astăzi la redacție, Chifu anunță întenția să candideze la alegerile parlamentare din România, pentru un post de deputat. Iată și anunțul nemțeanului, trimis în exclusivitate pentru publicația noastră: ”M-am gândit să candidez la un post de deputat deoarece mulţi cetăţeni, atât din Piatră Neamţ dar şi românii care trăiesc în Italia, mi-au cerut acest lucru. Cred că experienţa acumulată în legislativul din Italia şi proiectele realizate în ultima perioadă fac cinste românilor din Italia .

Din postura de deputat în comisia de externe aş putea să realizez la nivel naţional multe proiecte comune între Italia şi România şi să ajut atât comunitatea românilor din Italia cât şi problemele judeţului Neamţ printr-o bună colaborare cu autorităţile locale. Dacă găsesc sprijin politic din partea unei formaţiuni politice voi putea îndeplini dorinţa multor cetăţeni. Mă simt onorat de faptul că cetăţenii m-au împins la o eventuală candidatură şi nu alte conjuncturi politice.

Voi purta discuţii cu liderii politici din Neamţ, cu alţi lideri la Bucureşti şi dacă găsesc mediul politic potrivit, indiferent de culoarea politică voi îndeplini dorinţa electoratului meu. Odată ajuns în Parlamentul României voi începe demersurile între guvernul României şi cel italian să semnăm imediat un act de înfrăţire naţională. Mă bucur şi de sprijinul primarului din Verbania, Marco Zacchera, pentru că are o bogată experienţă parlamentară de 25 de ani şi foarte multe cunoștinte, inclusiv cu fostul premier italian Silvio Berlusconi care ar putrea să facă lobby pentru România. Mi-aş dori să dau şi un impuls către clasa politică din România de schimbare de atitudine şi de mentalitate.“

EXCLUSIV/ Liviu Lipot din Bologna: „Candidez la Parlamentul României”

EXCLUSIV / Ştefan Stănăşel: ”Candidez pentru Senatul României, iar salariul meu de parlamentar îl voi dona asociaţiilor”

Lorenzo Prundeanu din Grosseto: „M-am gândit să candidez la Parlamentul României”

Adrian Chifu a fost unul dintre primii politicieni români din Italia care a răspuns campaniei ”Cu ce te-ar putea ajuta statul român”, inițiată de publicația noastră. Încă de atunci, Chifu a adus în discuție o serie de probleme, un adevărat proiect electoral. Nemțeanul a trecut pe lista de probleme: îmbunătăţirea eficienţei Consulatelor; schimbarea legii electorale prin introducerea votului online; acorduri bilaterale între sindicatele din România şi Italia pentru o mai bună informare şi asistenţă socială; acorduri între AJOFM-uri (Asociaţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, n.r.), prin crearea unor liste cu românii în stand-by, pentru ocuparea locurilor de muncă vacante; intervenţia statului român împotriva actelor de xenofobie îndreptate contra românilor din străinătate; simplificarea procedurii de schimbare în justiţie a numelui, pentru a nu rămâne cu două identităţi; reintroducerea unui procent pentru cheltuieli de deces. Adrian Chifu s-a mai referit şi la acordarea cetăţeniei italiene copiilor de naţionalitate română născuţi pe teritoriul Italiei.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oltenia şi Moldova se întrec în sărăcie

Român din Basilicata, torturat de un consilier pe probleme de imigraţie