Menu
in

EXCLUSIV – Raisa și Mihai, cei doi români care oferă un prânz gratis nevoiașilor în Italia: „Este greu, dar ajutorul se vede în timpurile dificile”

De trei zile au pus anuntul pe Fb si mesajele curg valuri. Doi romani, sot si sotie, au un restaurant la Tivoli, cu mancare romaneasca. Taverna lor este foarte apreciata de italieni si de turisti, fiind clasificata pe locul doi pe site-urile de specialitate .

S-au cunoscut aici, Mihai din Galati, Raisa din Buzau. Au doi copii. Aveau de mult in suflet sa isi ajute semenii, dar au avut nevoie de un semn.

Cei doi au hotarat ca timp de o luna sa serveasca pranzul celor care, din pricina virusului, se gasesc in situatii grele; fie au ramas fara serviciu, fìe o duc foarte greu si nu-si mai pot permite o masa calda.

Conditia este sa respecte normele sanitare in vigoare; pot servi masa in restaurant, sau isi pot lua acasa, daca doresc.

Inițiativa lor a fost descoperită de un jurnalist italian, care a publicat o postare pe Facebook. Postarea a devenit virală, fiind distribuită de sute și mii de ori, începând de la mari publicații, cum este „La Repubblica” până la Partidul Democrat Tivoli și simpli cetățeni.

„Ideea este sa fie servit cu maxima disponibilitate, ca omul sa manance in tihna, cu placere si in respect. Italienii au venit; surprinsi. Multi oameni ne-au felicitat, am fost bombardati de mesaje. Suntem stanjeniti.

Noi am facut acest lucru cu toata inima, Slava lui Dumnezeu pentru toate; noi, romanii facem pomana; daruim ca orice bun crestin.

Cei care ne intreaba ce ar putea face pentru noi, le multumim dar nu avem nevoie de nimic, facem cu ajutorul lui Dumnezeu ce putem.

Le raspundem, de asemenea, ca pot ajuta si ei la fel: gatiti si pentru un vecin batran sau bolnav, pentru un om pe care il stiti in nevoie, acolo unde locuiti.

Parintele ortodox Ioan Florea de la Tivoli ne-a binecuvantat gandul si fapta, si ne-a intrebat ce o sa ne facem daca vin prea multi oameni la pranz.

Italienii se intreaba cum doi straini ofera, cu generozitate, un pranz la restaurant, cand majoritatea celor care lucreaza in acest sector au pierderi mari.

Este greu, dar ajutorul se vede in timpurile dificile. Fa un bine, fara zarva, si uita-l. De la Sfantul Nectarie luam curaj in vremurile acestea, de la Dumnezeu rasplata”

Crina Suceveanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version