in

Lecție românească de solidaritate la Tivoli, lângă Roma: ”Taverna di Dracula” oferă o masă caldă celor nevoiași

Inițiativa patronilor români ai unui mic restaurant din Tivoli – Roma, ”Taverna di Dracula”, a devenit virală pe Facebook. Jurnalistul Leonardo Cecchi (l’Espresso e l’HuffPost Italia) a postat o fotografie, lăudând ideea românilor de a oferi, celor care au nevoie, o masă caldă la prânz.

În mesajul scris pe tabla de meniu, românii au adăugat o precizare care le-a adus aprecierea a zeci de mii de persoane: ”Nu ezita să intri, aici nu vei fi privit urât (judecat) dacă ți-e foame sau dacă ești de altă naționaliate.”

”Asta se întâmplă în Tivoli. Restaurantul este condus de români, dar nu contează. Puteau să fie italieni, senegalezi, turci sau azteci: mesajul este că așa trebuie să te comporți într-o comunitate. Mesajul este de a ne ajuta reciproc. Felicitări și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți și pentru acest mesaj minunat pe care il transmiteți întregii Italii.”

Până la ora publicării acestui material, peste 17.000 de persoane au dat like, fotografia a fost redistribuită de peste 5.300 de ori și mai mult de 1.100 de persoane au comentat, aducând elogii românilor. Cinste lor, adăugăm și noi!

Citiți aici postarea și miile de comentarii: https://www.facebook.com/leonardocecchi1991/photos/a.1495736714076995/2725710547746266

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
IPS Teodosie

ÎPS Teodosie a condus o procesiune religioasă pentru alungarea COVID-ului în Constanţa

procură copil

Şi păcălită, şi condamnată. A vrut să obţină procură pentru a-şi scoate copilul din ţară, dar s-a ales cu dosar penal