in

Noua primă-doamnă a SUA are origini siciliene. «Sper că va veni să mă viziteze. O voi aștepta cu lasagna şi cannoli», spune verişoara lui Jill Biden

Jill Jacobs Biden, noua primă doamnă a SUA, are rădăcini în Sicilia. Caterina Giacoppo, din Gesso, a aflat recent că este o verișoară îndepărtată a soţiei lui Joe Biden și speră din suflet ca ruda ei să o viziteze într-o zi și să ia masa împreună, scrie Libertatea.

Domenico Giacoppo, bunicul lui Jill Biden, s-a născut în Gesso, un cătun pitoresc în care trăiesc doar 500 de oameni. Domenico avea doar doi ani în 1990, când familia sa a navigat peste Atlantic până la Ellis Island și s-a stabilit ulterior în Hammonton, New Jersey.

foto: www.today.it

Pe pământ american, numele de familie Giacoppo a fost schimbat la Jacobs. Caterina Giacoppo, în vârstă de 64 de ani, nu avea idee despre relația ei cu noua primă doamnă a SUA până când un grup de cercetători a scormonit arborele genealogic Giacoppo și i-a dat vestea: este verișoară de gradul 8 cu Jill Biden.

Bucurie printre locuitorii din Gesso

„Sunt atât de fericită! O invit la Gesso, sper cu adevărat că va veni să mă viziteze. Dacă va veni aici, o voi aștepta cu chiftele cu sos de roșii, lasagne, cu cannoli, carne la grătar și cârnați de toate felurile, și vom mânca împreună”, a spus Caterina Giacoppo, verișoara lui Jill Biden. Localnicii sunt la fel de dornici precum Caterina să primească în sat cuplul prezidențial american.

În fiecare an, grupuri de americani cu rădăcini în Gesso vin în cătunul italian pentru a-și descoperi originile și a explora orașul și stilul de viață simplu al oamenilor de acolo.

Jill Biden va fi prima doamnă italo-americană din istorie care are sânge sicilian. În cimitirul micii biserici din Gesso odihnesc câțiva dintre strămoșii lui Jill Jacobs Biden, iar în lăcașul de cult din sat străbunicul s-a cununat înainte de a pleca în Lumea Nouă, în căutarea unein vieți mai bune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noaptea, în plină carantină, un român a fost prins cu un pistol semi-automat complet funcțional, la Treviso

A primit 1.000 de euro pentru două fete, vândute pentru a fi exploatate în Italia, acum e consilier județean