in

A primit 1.000 de euro pentru două fete, vândute pentru a fi exploatate în Italia, acum e consilier județean

Cristian Turcu, consilier județean ALDE și consilierul personal al vicepreședintelui CJ Vaslui Dan Marian, și-a depus jurământul luni, 9 noiembrie. Conform adevărul.ro, în 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia.

Fostul traficant de minore va face parte din comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecție socială, protecție copii, învățământ, familie, cultură, culte și sport.

Conform sursei citate, Cristian Turcu este cel de-al doilea politician din Vaslui cu trecut infracțional care ajunge într-o funcții publice. Fostul parlamentar de Vaslui Dan Bordeianu (fost PSD, fost PNL, actual Pro Romania) a câștigat doua mandate de deputat și avea o condamnare pentru un viol în grup.

Cristian Turcu a obținut reabilitarea în urma condamnării pentru trafic de minore, după ce în 2016 a înaintat o solicitare la Tribunalul Vaslui. Cererea sa a fost admisă de instanță, astfel că din 2016 cazierul tânărului politician a devenit curat.

Cristian Turcu a ajuns în vizorul procurorilor de la Crima Organizată pe vremea când avea 25 de ani și își desfășură activitatea că DJ într-o discoteca din Vaslui. În această calitate a cunoscut două surori, minore, dintr-un sat din zona Huși, care proveneau dintr-o familie cu probleme.

Cristian Turcu le-a propus fetelor să meargă în Italia pentru a practica prostituția. „În urma cu aproximativ două luni, Turcu Cristian mi-a spus că un prieten de-al său i-a cerut să găsească fete pe care să le aducă în Italia pentru a practica prostituția; atunci i-am spus că mie mi-e frică și nu am curaj să plec; el mi-a spus că nu considera că este așa de periculos și că poți să lucrezi la cameră, la stradă sau pe internet”, a declarat una dintre fete anchetatorilor.

Turcu le-a plasat pe fete lui Adrian Ovidiu Ciuraru, un condamnat pentru trafic de droguri. Cele două fete au fugit de acasă cu Turcu, acesta pimind suma de 1.000 de euro pentru cele două fete. „La un moment dat Cristian Turcu a ieșit din bar și au lipsit 2-3 minute (…) pe drum am întrebat-o pe G.ce bani i-a dat lui Cristian Turcu pentru noi, și aceasta ne-a spus că Turcu Cristian și-a primit deja plata, respectiv suma de 1.000 euro atunci când ne-am întâlnit la barul din stația Peco”, a declarat anchetatorilor una dintre minorele racolate.

În fața anchetatorilor și a instanței, Cristian Turcu și-a recunoscut parțial faptele. „Acesta a recunoscut că a fost contactat de inculpatul Ciuraru Adrian și că i-a propus să caute fete pentru a fi duse în Italia, însă a susținut, fără temei, că nu a știu că cele două minore urmau să fie exploatate sexual în Italia”, se menționează în hotărârea Tribunalului Vaslui.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
jill biden

Noua primă-doamnă a SUA are origini siciliene. «Sper că va veni să mă viziteze. O voi aștepta cu lasagna şi cannoli», spune verişoara lui Jill Biden

Ivrea, tragedie în închisoare: un deținut român s-a spânzurat în baia celulei