in

Familia Anghel din San Marino, proiecte de binefacere pentru copiii din România

În statul San Marino, situat în centrul Italiei, o familie de români a reuşit să deschidă un centru de înfrumuseţare care are succes în rândul localnicilor. Liviu şi Mihaela Anghel s-au implicat şi în demersurile pentru înfiinţarea unei biserici româneşti şi au demarat mai multe proiecte de binefacere destinate copiilor din România.

Liviu şi Mihaela au inaugurat, în urmă cu trei ani, salonul "Estetique Michelle". "Sigla noastră este un fluturaş care are culorile steagului românesc. Drapelul nostru este prezent la intrarea şi în interiorul centrului. Folosim, în cea mai mare măsură, şi promovăm produse cosmetice româneşti. În plus, românii care vin la noi beneficiază de servicii la jumătate de preţ. Noi suntem mândri de originile noastre".

Liviu Anghel s-a implicat în promovarea parohiilor ortodoxe româneţi, atât în Rimini, cât şi în San Marino, iar de câteva luni în micul stat funcţionează o biserică românească.

În vară, cei doi au început să se ocupe şi de acţiuni de binefacere. "Am avut marea bucurie de a distribui în comuna Moara Vlăsiei, din judeţul Ilfov, diverse ajutoare copiilor şi în general familiilor nevoiaşe. Atunci ajutoarele au fost colectate în San Marino de mine personal, de la familii care s-au alăturat proiectului nostru. Acest mic proiect se va dezvolta."

Foto: Ajutoare trimise în România de familia Anghel

Acţiunea pe care a desfăşurat-o familia Anghel în luna august a atras atenţia altor asociaţii şi astfel s-a născut un proiect comun. "Câteva asociaţii ne-au contactat şi s-au arătat interesate de ideea noastră. Aceste organizaţii, "Kiwanis" şi "Carita senza confini", împreună cu Primăria Camerata del Titano susţin proiectul şi au introdus pentru prima dată în programul "Rassegna d'Autunno 2011" din San Marino, un moment de solidaritate internaţională. Un grup de copii va cânta într-un spectacolintitulat "Ragazzi per altri Ragazzi". Un valoros dirijor, Marco Fornaciari, şi o orchestră compusă din tineri muzicieni talentaţi, "under 16", se vor prezenta pe scenă şi vor cânta în favoarea altor tineri mai puţin norocoşi. Fondurile ce se vor strânge din vânzarea biletelor (10 euro) vor fi alocate în totalitate copiilor din România şi unui spital din Zambia."

De fondurile strânse va beneficia o fundaţie din România care se ocupă de copiii cu probleme de handicap. "Ideea a devenit mai complexă atunci când am cunoscut preşedintele  fundaţiei "Hand – Rom", domnul Costel Niculae, fundaţie care se ocupă de ajutorarea copiilor dizabili şi cu probleme de handicap. Ne-am propus să ajutăm şi această fundaţie în realizarea proiectelor ce şi-au propus." "Mi-ar plăcea să fie prezenţi mulţi conaţionali la acest concert. Să contribuie fiecare cum poate, dând astfel dovada că românii din Italia şi San Marino ştiu să se aplece şi la astfel de acţiuni. Rimini nu e departe şi ştiu că sunt mii de români acolo."

Concertul "Copii pentru Copii" / "Ragazzi per i ragazzi" va avea loc pe 30 octombrie, la ora 16,30, teatrul Titano din Republica San Marino.

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sărbătoarea comunităţii din Sanremo: “Nu uităm că suntem români!”

Sondaj/ Deşi trăiesc mai puţin decât ceilalţi europeni, 77 % dintre români sunt convinşi că nu suferă de nicio boală