in

Florin Paraschiv, declarat erou la Cinisello Balsamo

Florin Paraschiv, un român de 43 de ani, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Peninsulă după ce l-a salvat de la moarte pe un bătrân italian, în localitatea Cinisello, lângă Milano. “Este un erou”- au scris ziarele despre român, dedicându-i prima pagină.

Iată cum au decurs faptele: pe 23 aprilie, în ajunul Paştelui, Florin Paraschiv s-a trezit la 5 dimineaţa, ca în fiecare zi, pentru a se duce la muncă.  În timp ce cobora scările- locuieşte într-un apartament la etajul 5-  a simţit un miros puternic de ars. A încercat să-şi dea seama de unde venea, mirosind în faţa fiecărei uşi. Apoi s-a grăbit să ajungă la maşina parcată în stradă, dar nu era, totuşi, liniştit. A decis să se întoarcă şi a alertat câţiva cunoscuţi din acelaşi bloc pentru a încerca să înţeleagă care putea să fie motivul acelui miros neliniştitor.

Împreună cu un alt vecin, au reluat controlul pe scara blocului. Ajuns la etajul al treilea, a încercat să deschidă uşa locuinţei de unde provenea mirosul şi a fost imediat inundat de fumul înecăcios şi negru. Cei doi au intrat în casă, pe întuneric. Şi în timp ce unul dintre salvatori se ducea la contor, Florin l-a găsit pe proprietar, un bătrân de 65 de ani, întins la podea, lipsit de simţuri. Românul l-a scos afară, la aer. Apoi s-a întors în apartament, unde a descoperit un incendiu în dormitor, provocat de o veioză veche. Pompierii, chemaţi de român, au reuşit, apoi, să evite ca incendiul să se propage şi în altă parte. Bătrânul, intoxicat, a fost internat în spital, însă se află în afara oricărui pericol.

L-am subestima, dacă l-am numi un simplu erou”- scrie publicaţia “Il Giorno” care continuă: “acel bărbat cu barbă care ieri în zori a salvat de la moarte sigură un vecin care leşinase în apartamentul său în timp ce în dormitor se dezlănţuia un incendiu, a făcut acel gest eroic cu conştienţa şi hotărârea unui cetăţean cu mare simţ civic, ascuns în spatele unei timidităţi dezarmante”.

«Nu am făcut nimic special – spune intimidat de această popularitate neaşteptată – . M-am gândit la siguranţa familiei mele şi a vecinilor mei. În acea dimineaţă m-am trezit foarte devreme pentru că am parcat maşina în zona rezervată pieţei. Trebuia să ies ca să merg la 6 la lucru. Însă deja la 5 şi jumătate am ieşit pe uşa locuinţei de frică să nu iau amendă. Atunci am simţit mirosul de ars». Convins că nu a făcut nimic în plus faţă de datoria lui, românul continuă să repete că «oricine ar fi făcut-o». Şi aproape nu-şi dă seama că salvarea acelui bătrân rămas victimă a fumului, şi poate a întregului bloc, de un incendiu care ar fi putut avea consecinţe devastatoare, a fost posibilă datorită hotărârii sale, care l-a împiedicat să părăsească locuinţa când a simţit că  ceva nu e în regulă”.

Florin Paraschiv a fost lăudat şi de cătrea autorităţile italiene, fiind invitat şi felicitat la comisariatul din zonă. Florin a ţinut să precizeze că, deseori, românii sunt priviţi de către italieni prin prisma unor prejudecăţi greşite: «Sunt mulţi români ca noi în Italia, care lucrează cinstit şi trăiesc în armonie cu propria familie, fără să o facă pe nebunii. Din păcate, se vorbeşte numai de cei care se comportă urât. Unii români fug în Italia pentru că în România au probleme cu legea. Acolo nu se glumeşte, in timp ce există convingerea că în Italia poţi face ce vrei. Aceştia sunt cei care crează probleme. Însă există şi foarte multe persoane de treabă care trăiesc respectând legea şi aproapele».

La câteva ore după ce l-a salvat pe bătrân de la o moarte sigură, unica preocupare a românului a fost aceea de a se reîntoarce la muncă: «Am ajuns la muncă cu o oră mai târziu. I-am explicat şefului meu ce se întâmplase, el m-a crezut şi m-a felicitat», scrie aceeaşi sursă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hristos a inviat! Scrisoare Pastorală a PS Siluan

Video/ Dublu omor la Foggia, cadavrele abandonate într-un vagon