in

«Foarte mulți români din Italia ne cer estimări de cost pentru a se reîntoarce definitiv în țară cu toate bunurile agonisite aici»

Firma Elephant Moving este una dintre cele mai cunoscute în domeniul transporturilor pe relația România – Italia. În ultima vreme, foarte mulți români se mută cu totul din Italia, în România sau în alte țări. Vali Terteleac, responsabilul firmei Elephant Moving, anunță lansarea unei oferte speciale pentru românii care se întorc acasă.

Care este situația transporturilor de bunuri între Italia și România? Există diferențe față de alți ani?

«Din câte am înțeles, schimburile economice dintre România și Italia sunt în creștere, automat și transporturile de marfă între România și Italia sunt în creștere. Sunt fabrici în România care produc pentru piața italiană, sunt exportatori români care tranzitează în Italia prin intermediul porturilor către alte piețe.

În schimb, din Italia către România, putem vorbi despre o cerere de transporturi mult mai mare. Am văzut cu toții că România a devenit o piață interesantă pentru marile puteri ale Europei. Către România sunt cereri de transport începând de la produse alimentare, materiale de construcții, utilaje agricole și pentru construcții și nu numai: până și fierbetonul necesar șantierelor din România este transportat din Italia. În plus, o cerere foarte mare de transporturi aparține membrilor comunităților de români.»

Vali Terteleac și Luigi di Maio (arhiva personala)

În România se spune că se găsesc de toate. Ce mai trimit românii din Italia acasă?

«În primul rând, foarte mulți români din Italia analizează și ne cer estimări de cost pentru a se reîntoarce definitiv în țară cu toate bunurile agonisite aici. Românii trimit acasă începând de la bunuri de larg consum, alimente, îmbrăcăminte și până la mobilă nouă și uzată, materiale de construcții, utilaje, etc.»

Care sunt destinațiile românilor care se mută din Italia? Pleacă și în alte țări, în afară de România?

«Majoritatea conaționalilor noștri se întorc acasă. Dar avem multe solicitări pentru mutări de domiciliu și pentru Anglia, Germania, Elveția, foarte puține către Franța și Austria.»

După intrarea în vigoare a interdicției de circulație cu numere românești, transportatorii de pachete circulă cu numere italiene?

«S-a redus semnificativ prezența transportatorilor cu numere românești și pentru faptul că foarte mulți încălcau legea, având rezidența în Italia. Autotransportatorii care au firme legal constituite în România, pot prelua – încărca marfa în mijloacele de transport înmatriculate în România cu condiția ca acestea să dețină licențe de transport, asigurări, personal – șoferi angajați în regulă.»

Ce se întâmplă cu cei care nu au autorizație? Ce riscă oamenii care încredințează unei firme neautorizate transportul bunurilor către România?

«Italia nu mai este la fel de permisivă ca în trecut. Sechestrul administrativ al mijloacelor de transport a devenit din ce în ce mai frecvent: autoritățile italiene, poliția nu mai trec cu vederea nici măcar micile defecțiuni tehnice ale mijloacelor de transport darămite autorizații, document de transport, licențe, etc.

Riscurile sunt foarte mari și pentru cei care trimit marfa: pot rămâne pentru totdeauna fără bunuri în cazul în care transportatorul este de rea credință cum de altfel s-a întâmplat în ultima perioadă când transportatorii au încărcat marfa și au dispărut pur și simplu. Clienților li se poate sechestra marfa împreună cu mijloacele de transport în cazul în care nu sunt în regulă cu documentația, starea tehnică a mașinii, ș.a.m.d. Clientul își poate scoate marfa sechestrată doar făcând dovada că aceasta îi aparține: prezentând un document de transport între client și autotransportator din care să rezulte lista bunurilor respective. »

Ce oferă firma Elephant Moving în plus față de alți transportatori?

«Societatea noastră  Elephant Moving oferă o gamă completă de servicii: preluări marfă de la adresa cu livrare la adresa din România; în cazul mutărilor de domiciliu, oferim servicii de dezasamblare mobilier și folosim material calitativ de ambalaj pentru mobilier și toate bunurile preluate; Elephant Moving deține spații de depozitare în Italia pe unde în general tranzitează mărfurile pentru destinațiile finale; serviciul de grupaj este de o importanță majoră pentru comunitatea românilor din Italia întrucât pot economisi până la 70% în comparație cu transporturile dedicate (exemplu: 15 metri cubi transportați cu un microbuz pot costa aproximativ 2.000 de euro pe când aceiași 15 metri cubi transportați cu Elephant Moving în format grupaj costă 700 de euro).

Elephant Moving asigură toată marfa transportată, deci clienții noștri au marfa asigurată atât pentru furt cât și în caz de deteriorare. Preluarea bunurilor din Italia o facem cu toate mijloacele de transport: mici, mijlocii și mari până la 24 de tone. La fel și în România.

Mai nou, Elephant Moving a lansat și oferta „Hai acasă!” prin care clienții noștri beneficiază de toate serviciile mai sus enumerate: reduceri pentru mutările de domiciliu complete, spații de depozitare în cazul în care clienții au nevoie pentru o perioadă de timp pentru finalizarea formalităților de eliberare sau intrarea în posesia unui nou imobil. Toate aceste servicii sunt garantate 100% și este dificil ca o altă societate de transport să ofere o gamă de servicii atât de completă pentru clienții săi. Cu toată încrederea, putem fi contactați la numerele de telefon  0039 3665000200, 004 0734801300 și la adresa de email [email protected]»

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Radu Samoilă, cel mai bun dansator din Italia, a devenit campion la clasa A: ”Am mare noroc că familia mă susţine”

Moncalieri, îngrijitoare română beată, arestată după ce a încercat să o arunce de pe balcon pe bătrâna de 94 de ani, de care trebuia să aibă grijă