in

“Gustul de acasă”, magazin la S. Marco

In localitatea San Marco, din provincia Lucca, s-a deschis primul magazin cu specialităţi româneşti, scrie “La Nazione”. "Gustul de acasă" s-a deschis la S. Marco de câteva săptămâni. Alături de varza murată gata să înfăşoare rulourile cu carne şi orez, sunt "micii", felul “forte”, cel mai cerut dintre toate.

"Sunt "salsiccele" noastre – explică Ionela Cărăuşu, patroana care stă zilnic în spatele galantarului. Plac foarte mult, mai ales la grătar. La fel ca produsele noastre afumate, costiţa şi slănina. Vânzările merg bine. Clienţii noştri sunt mai ales români sau italieni care s-au căsătorit cu românce. Aceştia din urmă sunt deosebit de curioşi şi încearcă fără teamă noile gusturi, de la picant la afumat, toate garantate "made in Romania", până la ulei şi vin".

Ionela este la Luca de şase ani, partenerul său de viaţă de 11. "Imediat m-am simţit bine aici – spune ea -. Lumea e amabilă şi primitoare. Am lucrat în calitate de consultant în sălile de sport, în restaurante, ca baby-sitter. Nu m-am oprit niciodată. Visul unei afaceri numai a noastră, în care să aducem şi aromele casei noastre, până la urmă s-a adeverit". Si curând îi va urma un altul. "în vară ne vom căsători – anunţă fericită -. Lucrurile merg bine, de ce să mai aşteptăm?".

(sursa: La Nazione)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Protest pe şantier: „N-am fost plătit de trei luni”

Daniela Constantin, fostă contabilă, candidată la Morlupo