in

Protest pe şantier: „N-am fost plătit de trei luni”

Este tot mai mare numărul muncitorilor care protestează pentru a fi plătiţi după ce au muncit. Este şi cazul unui muncitor român de 40 de ani, la muncă pe un şantier de construcţii la Castiglione di Sicilia (provincia Catania), unde se construieşte un complex de vile în apropierea unui teren de golf.

Bărbatul, cu probleme de natură financiară, a urcat pe 4 mai pe acoperişul uneia dintre vile şi şi-a început protestul, scrie “La Sicilia”. Când au sosit carabinierii şi pompierii din Linguaglossa, bărbatul era tulburat şi tremura şi le-a declarat militarilor că nu-şi primea salariul de circa trei luniFirma de construcţii, însă, a precizat că bărbatul a fost angajat “de numai 15 zile”. In ciuda acestui lucru, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sale şi a pune capăt protestului, firma a decis să-i dea bărbatului un avans din salariu.

Astfel, românul a coborât de pe acoperiş, dar când a ajuns la sol avea ambele antebraţe rănite, probabil din cauza lamelor ascuţite ale streşinilor aşezate pe acoperiş. Ambulanţa l-a transportat la spital şi medicii au considerat rănile vindecabile în 8 zile.

Citeste si:

Video/ Protestul disperat al unui muncitor roman

Foto/ 100 de muncitori romani, in greva la Pomezia: "Vrem banii"

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Am ieşit oficial din recesiune. Rămânem cu criza

“Gustul de acasă”, magazin la S. Marco