in

În zona Torino, 23% dintre firmele străine sunt românești. „O comunitate foarte harnică”

Firme românești la Torino: În Torino și provincia sa, „peste o zecime dintre rezidenții români desfășoară activități independente.” Dintre cele aproximativ 31.000 de companii străine prezente, 23% sunt deținute de români și în ultimul an două mari realități antreprenoriale românești au ales Torino pentru noi investiții”.
>>> «După 16 ani petrecuţi la Torino, ne-am reîntors acasă! În primul rând pentru copil»

Firme românești la Torino

Ioana Gheorghiaș, consulul general al României la Torino, a prezentat datele comisiei speciale municipale de combatere a intoleranței și rasismului.
„Un cetățean din 10 din zona Torino este român”, explică ea, citată de ANSA, amintind că „la 1 ianuarie 2022 erau înregistrați 88.068 cetățeni români, 42,2% dintre străini în Torino și provincia sa, dintre care 44.383 în capitală, 34,6 % dintre cetățeni străini.”
>>> 77.000 de firme românești în Italia, ne apropiem vertiginos de locul 1

Firme românești la Torino – Există multe asociații – adaugă ea – „care de câțiva ani au aderat la Federația Asociațiilor Române și Moldovenești din Piemont. În plus, la nivel universitar, Universitatea din Torino este una dintre universitățile italiene cu cei mai mulți studenți români, o mie la UniTo și tot atâția la Politehnică. Comunitatea noastră este matură și acum este foarte bine integrată în contextul torinez”.

Pe de altă parte, participarea scăzută la viața publică este un element critic. Printre cauze, explică doamna consul, „înscrierea pe listele suplimentare, care nu se poate face mergând la registratura pentru alte documente. A noastră este o comunitate foarte harnică – observă ea -, este greu de crezut că unul dintre conaționalii mei și-ar lua o zi liberă lipsind de la serviciu pentru a merge să se înscrie pe liste. Poate dacă acest proces ar fi facilitat, participarea electorală ar crește”.
>>> Românii sunt pe primul loc la achiziționarea de locuințe în Italia, iată clasamentul complet

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Este ea, recunoscută după lănțișor”. Cadavru dezgropat la Roma, ar putea fi al româncei dispărute

Vasilica Bârjovanu, îngrijitoarea ”vedetă” din Italia

Vasilica Bârjovanu, îngrijitoarea ”vedetă” din Italia, care s-a filmat în timp ce o jignea pe bătrână, a ajuns la psihiatrie, iată ce a făcut