in

Începerea lucrărilor la Așezământul Românesc “Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” de la Bari

Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în anul 2008 s-a pus piatra de temelie a bisericii româneşti pe un teren acordat de Primăria din Bari, cu un contract de comodat pe o perioadă de 45 de ani (cu posibilitatea de prelungire pentru alţi 45).

Din cauza dificultăților întâmpinate în obținerea unui loc provizoriu de cult, Parohia Bari a trebuit să găsească o soluţie de urgenţă – cumpărarea unui spaţiu de slujbă, nemaiputându-se ocupa şi de construcţia noii biserici.

În urma Permanenţei Consiliului Eparhial din 18/02/2018, a fost însărcinat Protopopiatul Puglia-Basilicata cu iniţierea tuturor procedurilor de proiectare şi demarare a lucrărilor, responsabil fiind preotul Ştefan Cătălin Andronache.

        De foarte multe ori, apăsaţi fiind de greutăţile timpului, ne-am îndepărtat unul de altul, uitându-ne identitatea de creştini ortodocşi români. Oricât de negri au fost însă norii de deasupra noastră, măcar o dată în fiecare an ne-am regăsit şi dumirit de rostul nostru pe pământ, prin prezenţa Sfântului Nicolae, chip al blândeţii şi al înţelepciunii, cel care ne sfătuieşte mereu să dăruim şi să contribuim fiecare la schimbarea în bine a lumii în care trăim.

Aşezământul ce se va ridica va fi o construcţie de lemn prin care să se păstreze vie Tradiția Bisericii Ortodoxe Române ca prezenţă în oraşul ce găzduieşte moaştele Sfântului Nicolae, fiind destinat cu precădere pelerinilor ce vin aici să se închine. Menționăm și că în Regiunile Puglia și Basilicata trăiesc aproximativ 50.000 de români, conform datelor statistice oficiale italiene.

Evaluarea realizării Așezământului este de 450.000 de euro

Lucrările de construcţie au putut începe zilele trecute prin ajutorul financiar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, printr-un Contract de finanțare nerambursabilă (nr. D2/C/106 în 04.09.2018) încheiat cu Ministerul Românilor de pretutindeni, și prin câteva donații individuale.

Cu bucurie şi nădejde, mulţumim tuturor pentru contribuţia adusă până acum, după puterile fiecăruia, rugându-Vă să transmiteţi mesajul nostru și celor din jurul Dumneavoastră, ca năzuința de a ridica o Casă a Sfântului Nicolae pentru românii ce ajung la Bari să devină în curând realitate.

Domnul să vă primească jertfa și să vă răsplătească înmiit!

Toate donaţiile vor fi afişate pe site-ul Protopopiatului, iar pomelnicele Dumneavoastră pot fi trimise pe adresa de e-mail.

Acestea sunt coordonatele bancare:

Titular cont: Decanato Ortodosso Romeno Missionario Puglia-Basilicata

IBAN:  IT55Z0335901600100000153460

BIC:   BCITITMX

A se menționa la detalii plată/causale: nume, prenume + construire biserică Bari / costruzione chiesa Bari.

 Cu mulţumiri,

Preot STEFAN-CATALIN ANDRONACHE

cell.: (0039) 3272 808 158

E-mail : [email protected]