in

Infarct la culesul viei, lucrător român mort la Brescia. Sindicatele acuză: ”Ritm de lucru apăsător”

S-a prăbușit la pământ în timp ce lucra în viile din zona Villa Pedergano di Erbusco, în provincia Brescia. Aerul torid și canicula din afara sezonului fac foarte dificile și obositoare condițiile în care sunt constrânși să lucreze cei angajați la culesul viei.

Românul de 66 de ani a suferit un infarct și a fost transportat la spital cu elicopterul. A murit la Spitalul Civile din Brescia după aproape o săptămână de agonie. Internat de urgență și apoi stabilizat, ar fi fost afectat de un nou infarct, care nu i-a lăsat cale de scăpare. A murit pe 12 septembrie.

Totul s-a întâmplat miercuri 7 septembrie, cu puțin înainte de ora 15. Bărbatul lucra în vie când s-a prăbușit la pământ: alarma a fost dată de unul dintre colegii săi de muncă.

Victima locuia în Erbusco cu familia, și se afla de mai mulți ani în Italia. Era angajat la Jonny Service, o firmă de servicii gestionată de străini.

Sindicatele au lansat alarma. Flai Cgil, Fai Cisl și Uila Uil consideră că starea de rău care a provocat moartea prin infarct a muncitorului, internat în spital și decedat câteva zile mai târziu, poate fi consecința directă a «ritmurilor de muncă tot mai apăsătoare».

Sindicatele muncitorilor agricoli din Brescia, după tragicul episod produs pe colinele din Erbusco, au precizat într-o notă comună: «Temperaturi ridicate, sarcini de muncă tot mai mari și o presantă cerere de ritmuri tot mai rapide, fac din lucrul în vii o activitate tot mai riscantă căreia întreprinderile nu-i răspund întotdeauna cu formare, informare și mijloace pentru protejarea lucrătorilor.

Organizațiile sindicale cer să existe o mai mare atenție din partea întreprinderilor care își trimit angajații la recoltat, astfel încât asemenea fapte să nu se mai repete».


 

Citiți și:

Muncitori la negru în viile din Asti, sancțiuni de peste 100.000 de euro

La muncă în Italia cu agenții românești. ”Devii sclavul lor, pe un salariu de mizerie”

Ragusa, morți în sere din cauza pesticidelor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul elevei umilite de profesor în Spania. Intervin misiunile diplomatice românești: ”Vă oferim tot sprijinul necesar”

Festival românesc de zile mari la Milano: ”Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii”