in

Festival românesc de zile mari la Milano: ”Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii”

În perioada 24-25 septembrie 2016 se va desfășura la Milano o nouă ediție a celui mai longeviv festival românesc din Italia. Este vorba despre Festivalul ” România-Tradiții și Valori Europene”, inițiat și organizat de Asociația Românilor din Italia, președinte ing. Romulus Popescu.

De 12 ani, acest festival contribuie la păstrarea şi promovarea tradițiilor și mesteșugurilor românești, la descoperirea de noi şi autentice talente din sânul comunității românești din Diaspora, de a duce mai departe zestrea noastră folclorică de o inestimabilă valoare și de a face cunoscute și altor națiuni stabilite la Milano,cultura, tradițiile și valorile noastre naționale.

Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspiraţie tradiţională, cinstind frumuseţea costumului nostru popular.

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, orele 16.00, la Palazzo Marino din Milano, va avea loc un inedit spectacol de muzică și poezie.

Actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu sunt protagonistele unui nou spectacol, intitulat „Pianul cu poeme”.

Versurile unor poeţi ca: Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla,Paolo Campanini, Constantin Silvestri, Raffaele Montanaro, Guy Bacos sau Ioan Dobrinescu, adica muzica de film atât italiană cât și internațională și cele mai cunoscute melodii românești ca „Lie Ciocârlie”, „Mocirița”, „Astăzi e ziua ta” sau „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”.

Duminică, 25 septembrie 2016, orele 15.00, în Piața Colonne di San Lorenzo din centrul orașului Milano, va avea loc Sărbătoarea tradițională românească.

Programul artistic va cuprinde: dansuri și cântece populare românești, recital de poezie și muzică românească, expoziții și demonstrații practice de artă populară (meșteșuguri românești ), prezentare de modă Iris Collection.

Pe scena festivalului vor urca Claudia Serdan, Vanni Stefanini, Liviu Nechita, formația Best Music Bergamo condusă de naistul Dan Dumitru Crețu.

Viorel Boldiș, proaspăt laureat al Premiului de poezie Grigore Vieru care se acordă la Iași și Chișinău, va susține un recital extraordinar de poezie. Evenimentul va fi prezentat de vicepreședintele Asociației Românilor din Italia, Larisa Axinia.

Actuala ediție a Festivalului ”România-Tradiții și Valori Europene” este organizată cu patronajul Consulatului General al României la Milano și al Primăriei Milano. Sponsorii evenimentului sunt: Moneygram, Happy Communication, Saiz Tour, Magazinul românesc „La Bunica” , Asociația Internațională a Cavalerilor creștinismului și ai Păcii, Agenția de publicitate Plasti Car Team și Look Mania.

Vă așteptăm, cu mic, cu mare să petrecem două zile în spirit românesc și viu colorat. Ia-ți IA cu tine și vino la festivalul autentic românesc din Milano!

Larisa Axinia
Vicepreședinte Asociația Românilor din Italia – Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infarct la culesul viei, lucrător român mort la Brescia. Sindicatele acuză: ”Ritm de lucru apăsător”

Ștefan Nicolae (Agrostar): ”Românii care lucrează în agricultură în Italia trebuie protejați”