Menu
in

Îngrijitor român mort de Covid la Ravenna, familia îl dă în judecată pe angajatorul în vârstă: „L-a infectat”


Îngrijitor român mort de Covid la Ravenna, acum familia vrea dreptate și l-a dat în judecată pe bătrânul de care avea grijă românul, acuzându-l că el l-a înfectat. Familia românului decedat a cerut bătrânului aproximativ un milion și două sute de mii de euro daune, patrimoniale sau de altă natură.

Îngrijitor român mort la Ravenna de Covid, se cer daune de milioane

Aproximativ un milion și două sute de mii de euro daune, atât financiare, cât și morale. Așa au cerut membrii familiei unui îngrijitor născut în România – care a murit anul trecut la vârsta de 68 de ani de Covid- angajatorului său în vârstă, un bătrân de 83 de ani din Ravenna, încadrându-l drept persoana care l-a infectat.

Procesul, care va începe joi în fața judecătorului Muncii Dario Bernardi de la Tribunalul din Ravenna, vede printre subiecții amintiți, pe lângă vârstnic, și asigurarea acestuia din urma și Inail.

Italia, familia unui român mort pe șantier, despăgubiri de 120.000 de euro după 8 ani de procese

După cum a raportat Il Resto del Carlino , conform celor reclamate de moștenitorii defunctului, infecția a avut loc la locul de muncă.

Covid a fost singura, sau predominantă, cauză a decesului îngrijitorului. Acesta a fost angajat în ianuarie 2021 ca lucrător casnic cu normă parțială (25 de ore).

În perioada 23 – 28 august a plecat în vacanță și apoi a contractat virusul la scurt timp după întoarcerea la casa bătrânului.

Acesta din urmă contractase virusul conform unui test din 1 septembrie, dar a fost salvat (este vaccinat) în timp ce testul îngrijitorului datează din 3 septembrie.

Despăgubiri record de 1.400.000 de euro pentru victimele unui accident rutier, realizate de o echipă româno-italiană de profesioniști în asigurări

„Decedatul nu a fost vaccinat”

Apărarea: „Decedatul nu a fost vaccinat și a fost tratat cu metode alternative” . Conform celor subliniate de angajator, este imposibil să se constate legătura de cauzalitate dintre infecția îngrijitorului și mediul de lucru, arată compania de asigurări. Dar mai ales lucrătorul casnic nu era vaccinat.

Când copiii bătrânului îi cereau o explicație, românul spunea că se simțea puternic și sănătos și că Covid nu l-a speriat. Bărbatul, din nou conform apărării, după contagiune ar urmat un tratament inițial cu metode alternative, adică prin luarea mai întâi de ierburi și infuzii și apoi antipiretice. Dar, pe măsură ce febra a persistat, în cele din urmă a fost văzut de medicii U.SCA și dus imediat la camera de urgență, unde a murit.

Poveste halucinantă: întors din Italia cu 2 milioane de euro despăgubiri, un român și-a violat fiica de 13 ani și a lăsat-o însărcinată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Exit mobile version