in

Italia, familia unui român mort pe șantier, despăgubiri de 120.000 de euro după 8 ani de procese

Familia lui Vasile Grădinaru, un român care a murit la doar 43 de ani pe un şantier din comuna Montereale (provincia L’Aquila, regiunea Abruzzo, Italia), a fost despăgubită abia după 8 ani de la tragicul eveniment. Judecătorii au stabilit ca familia românului decedat să primească daune provizorii în valoare totală de 120.000 de euro.

Românul a murit în anul 2012, în condiții groaznice: a fost lovit de cupa încărcată cu ciment a unui excavator, în cătunul San Giovanni Paganica din Montereal. Compania lucra la recondiționarea unui cămin de bătrâni. În ciuda ajutorului medical acordat destul de repede cu un elicopter, nu a mai fost nimic de făcut pentru mecanicul Vasile Grădinaru, informează cotidianul online Il Capoluogo, citat de libertatea.ro.

Patronul firmei la care lucra românul, şoferul excavatorului, dar şi topograful companiei au fost trimişi în judecată.

Vinovații, condamnați, 120.000 de euro pentru familie

După un proces ce a durat 8 ani – judecătorul Giuseppe Grieco s-a retras, iar procesul a fost reluat de la zero, iar pe 28 mai a venit verdictul: patronul societăţii a fost condamnat la un 1 şi 6 luni de închisoare; şoferul excavatorului şi topograful au primit câte un 1 şi 4 luni de închisoare. Judecătorii au dispus suspendarea pedepselor.

Magistrații însă au mai stabilit ca familia românului decedat să primească daune provizorii în valoare totală de 120.000 de euro. Familia a mai deschis un proces de daune și în civil.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Româncă șantajată și amenințată cu bătaia, i se cereau 50.000 de euro pentru a putea rămâne în Italia

Român de 37 de ani din Italia, ținut nevinovat în închisoare, a primit o despăgubire de numai 19.000 de euro, după 9 ani de procese