in

Ion Purice va primi o diplomă ”pentru bunătatea sufletească demonstrată”. Primarul din Taglia di Po: ”dezminte toate prejudecățile privind românii”

Primarul din Taglio di Po, Francesco Siviero, pe 14 septembrie, cu ocazia sărbătorii tradiționale a localității, îi va înmâna lui Ion Purice o diplomă „pentru bunătatea sufletească demonstrată”.

Potrivit primarului, gestul lui Ion „dezminte toate prejudecățile privind românii și demonstrează că altruismul și curajul nu au naționalitate”. Ion a fost plecat în cursă la Amsterdam ca un om simplu.

Editorial în Corriere della Sera: ”Ar trebui să ne cerem scuze de la români”

S-a întors ca un erou și a fost așteptat cu mare fast. În curtea firmei îl așteptau soția Alina de 28 de ani cu fiul Denis de 6, primarul din Taglio di Po Francesco Siviero, consilierul local din Porto Viro, Maura Veronese și mulți colegi. Pentru Ion s-au deplasat și echipele de la Mediaset și de la „Pomeriggio cinque”, aceasta din urmă pentru o transmisiune în direct în programul moderat de Barbara D’Urso.

Ion Purice, șoferul devenit erou în Italia. Patronul: ”Peste 50 de jurnaliști îl așteaptă pentru a-l intervieva”

Sosirea camionului în curtea firmei a fost anunțată cu emfază în direct de reporterul programului, înconjurat de rudele lui Purice și de colegii săi. Soția sa Alina, de 28 de ani, și fiul său Denis Mihai, de 5, erau foarte emoționați. Lungul camion frigorific (18 metri) încărcat cu pește, condus de Ion Purice, alături de care se afla colegul-șofer Marian Terente, de 41 de ani, român și el, a intrat în curte la 16.05 și a fost primit cu aplauze lungi.

Imediat au intrat în funcțiune camerele de luat vederi și fotografii au început să facă sute de poze. Ion însă a făcut obișnuita manevră pentru a intra în poziția corectă pentru ca vehiculul frigorific să fie descărcat și apoi, oarecum surprins, a coborât de la volan, și-a îmbrățișat copilul și și-a salutat cu un sărut soția.

Ministrul Maurizio Lupi l-a sunat pe eroul Ion Purice: „Îl stimez pe acest om”

În ciuda oboselii din cauza călătoriei, Ion nu s-a sustras mulțimii de camere de luat vederi și microfoane care l-au întâmpinat imediat ce a ieșit din cabină. „Acum sunt o celebritate și în România”, a spus Purice, adăugând că a „primit sute de telefoane, de la prieteni italieni și români”. „Sunt o persoană foarte normală, un tătic, și ceea ce am făcut eu ar fi făcut oricare alt camionagiu”.

Iată ce a declarat soția lui, Alina: „Suntem căsătoriți de opt ani, dar îmi cunosc soțul de zece – a spus Alina – despre el pot spune că în mod sigur nu se simte un erou, a acționat cu inima de tătic, care își dă viața pentru propriii fii. Oricine, aflându-se în acea situație, ar fi acționat ca soțul meu.”

”Este adevărat, a riscat să producă alte accidente, dar mi-a povestit că înainte să se pună de-a latul pe stradă s-a uitat în oglindă, asigurându-se că manevra nu ar fi produs probleme altor călători. Avem casa la Taglio di Po, ne simțim bine în această țară și suntem îndrăgiți. Mulțumesc multelor persoane care m-au felicitat pentru gestul soțului meu”.

„Ion e un băiat de treabă, îl cunosc de când eram copii, locuiam în același oraș, la Tulcea în România – a explicat Terente Marian – și confirm că Ion a făcut un gest normal, nimic special”.

Ambasada României în Italia salută gestul cetăţeanului român Ion Purice

Și patronul are cuvinte de laudă pentru Ion, care a fost angajat acum trei ani la firma Bierreti din Porto Viro (Rovigo), firmă specializată în transportarea de mărfuri perisabile. „Nu m-am lăsat speriat de prejudecățile privind românii – declară patronul Renatino Bonato. Eu dau de lucru oamenilor serioși, și Gion, cum îl numim noi, este serios și foarte profesionist”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Editorial în Corriere della Sera: ”Ar trebui să ne cerem scuze de la români”

Aurul de la Roşia Montană împarte România. 15 mineri s-au blocat în subteran şi cer începerea exploatării