in

Ion Săvoiu (PDL Italia): „Hai la vot”

Ion Săvoiu, coordonator PDL în Italia, rămas sigurul lider al partidului în Peninsulă, după demisia lui Dumitru Ilinca, ne-a declarat că, spre deosebire de cei din ţară, membrii PDL din Italia vor să se ducă la vot.

El consideră că prezenţa masivă în ziua referendumului ar arăta diferenţa de mentalitate a românilor din străinătate şi faptul că Diaspora nu are culoare politică iar valorile democraţiei sunt respectate. El mai consideră că numărul românilor din Italia care se vor prezenta la vot nu va depăşi 35000 iar procentul majoritar va vota împotriva suspendării lui Traian Băsescu.

Florin Tătaru (PSD): “La Roma vor vota 60.000 de români”

L-am întrebat pe Săvoiu cum se pregăteşte PDL Italia pentru referendum şi dacă membrii vor respecta recomandarea de a boicota prezenţa la vot.

”Trebuie să fie foarte clar, în primul rând, că suntem cu toţii împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu. Apoi, vreau să precizez că noi, cei din străinătate, avem în raport cu partidul, un statut aparte, în sensul că prezenţa la vot o considerăm ca o datorie cetăţenească, ca o obligaţie. A te prezenta la vot pentru noi e ca un examen pentru alegerile ce vor urma.

Nu poţi să ceri mărirea numărului de secţii de votare, după care să nu te prezinţi. Ştim cu toţii că mărirea nu s-a datorat presiunii asociaţiilor, ci e o simplă strategie electorală, dar care pe viitor poate fi folosită împotriva noastră.

Boicot la Arezzo, Aurelia Ceoromila se teme de fraude

Aşadar, repet, noi recomandăm tuturor să se prezinte la vot. Este şi politica PDL Diaspora, în urma videoconferinţei pe care am avut-o astăzi cu deputatul William Brînză şi şefii de organizaţii din toată lumea, luându-se această decizie.”

Săvoiu consideră că această perioadă este defavorabilă românilor din străinătate, din punct de vedere electoral. ”Mulţi sunt plecaţi în concediu dar mai important e că în străinătate nu se pot organiza secţii de votare câte ar fi necesar. Sunt puţine… cum pot cuprinde 55 de secţii, un milion şi jumătate de români în Italia.

Băsescu şi PDL boicotează referendumul

În plus, costurile rămân mari. O cheltuiala de 100 de euro pentru a te deplasa la vot e semnificativă pentru majoritatea. De această dată nu cred că vor vota mai mult de 35.000 de români din Italia. E aberant să crezi că se vor prezenta mai mulţi. 55 de secţii nu vor avea o medie mai mare de 700 de votanţi. Cei de la PSD visează frumos când afirmă că doar la Roma vor fi 60.000.”

În opinia lui Săvoiu, în Italia procentul majoritar va fi format de cei care vor fi împotriva suspendării lui Traian Băsescu. ”Eu cred că în jur de 55-60% dintre românii care se vor prezenta la vot nu vor fi de acord cu demiterea preşedintelui.”

Andi Rădiu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nicolae Oros, tradiţii româneşti, din Sălaj la Barbaraso

O româncă, pe podium alături de Rihanna, în Dubai VIDEO