in

Italia, drama familiei Voinea, băiatul a dispărut pe mare, cercetările nu au dus la niciun rezultat: ”Cerem autorităților să nu ne abandoneze”

Italia, drama familiei Voinea. „Să știm ceva, noi nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni, dar este fiul meu și ca tată cer autorităților italiene și internaționale să ne dea un feedback”. Este un apel sincer, dar ferm al lui Nelu Voinea, 68 de ani, tatăl lui Antonio, căpitanul de 31 de ani din Bovolenta, dispărut de la 2 mai 2018 împreună cu prietenul său Aldo Revello din La Spezia la bordul vasului Bright între Azore și Portugalia.

Italia, drama familiei Voinea

Nelu Voinea este deznădăjduit pentru că au trecut patru ani și jumătate de când fiul său a dispărut împreună cu skipperul din La Spezia, în circumstanțe neclare, dar pe care nimeni nu a reușit până acum să le lămurească cu certitudine.

„Gândul la Antonio nu ne părăsește niciodată, la durerea absenței sale se adaugă angoasa de a nu-i cunoaște soarta. Pot spune că eu și mama lui Antonio, soția mea Daniela, am încetat să mai trăim în luna mai acum trei ani. Acum supraviețuim. Poate părea ciudat pentru mulți, dar speranța de a-l revedea în viață nu mi-am pierdut-o încă, în ciuda timpului care a trecut”.

Încă de acum doi ani, Daniela a făcut un apel din coloanele Gazzettino, pe care Nelu îl reînnoiește la începutul anului 2023. ‘În tot acest timp, s-au succedat multe fapte care sugerează că adevărul este departe de a fi atins. Mă refer, în special, la sursa anonimă care a confirmat ipoteza unei tamponări, furnizând dovezi clar fabricate. Această ipoteză a fost folosită pentru a opri căutările, pentru a reduce la tăcere doi părinți care, totuși, nu renunță’, subliniază Nelu.

Aldo Revello, potrivit registrului, este mort

În La Spezia, în schimb, lucrurile au stat altfel pentru Aldo Revello, care, potrivit registrului, este mort. Tribunalul din Liguria a pronunțat, în urmă cu doar un an, declarația de moarte prezumată a lui Aldo, 1966, originar din Torino, care a locuit ultima dată în Castelnuovo Magra.

Soția sa, Rosa Cilano, mama lui Sole, fiica de 8 ani rămasă fără tată, a fost cea care a promovat cursul civil al justiției cu un an înainte. Scopul a fost de a pune capăt – la nivel juridic – configurației juridice a lui Aldo.

Familia Voinea, cetățeni italieni originari din România, bine integrați în comunitatea din Bovolenta, a urmat o cale diferită. ‘Respectăm opțiunile Rosei, dar nu renunțăm și cerem autorităților italiene să nu ne abandoneze, să ne ajute să reconstituim faptele’, continuă Voinea.

”Nu a fost găsită nicio epavă”

Iar îndoielile tatălui lui Antonio se concentrează tocmai pe modul în care s-au desfășurat anchetele în ultimii ani: „Din păcate, ascunzându-se în spatele secretului, anchetatorii nu ne-au furnizat nicio informație sau actualizare a anchetei. În lipsa unor știri despre activitățile desfășurate, am putea crede că nu s-au făcut unele serioase pentru a înțelege stadiul în care se află”, subliniază bărbatul.

Acesta continuă: „Prin intermediul avocatului nostru, am cerut deja acum câțiva ani fotografii prin satelit ale porțiunii de mare de unde a fost emis semnalul Epirb (Emergency Locator Beacon, n.r.) și să se ia legătura cu autoritățile portugheze pentru a verifica dacă au fost efectuate cercetări aeriene. Din nou, am solicitat verificarea faptelor raportate de sursa anonimă, deoarece existau circumstanțe care meritau o investigație suplimentară. Nu numai că nu cunoaștem rezultatul investigației, dar nici dacă aceasta a avut loc.

Voinea, în ciuda timpului îndelungat care a trecut de la dispariția lui Antonio și Aldo, nu se resemnează la ideea scufundării vasului. ‘O barcă are nevoie de timp pentru a se scufunda și, între timp, echipajul poate trimite mai multe mesaje de alarmă. The Bright a trimis doar unul. În plus, nu a fost găsită nicio epavă, fapt care, după cum îmi spun experții, lasă deschise diverse ipoteze, care ar trebui verificate prin cercetări și analize atente’, încheie tatăl.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Bucătăria italiană votată cea mai bună

Bucătăria italiană a fost votată drept cea mai bună din lume! Iată cele mai apreciate restaurante din Peninsulă

Amenință partenera cu foarfeca, român de 23 de ani arestat în Avellino