Menu
in

Italia, români exploatați, plătiți cu 50 de euro pentru luni de muncă grea la pădure: ”Să protestez? Cu ce forță?”

Italia, români exploatați, plătiți cu 50 de euro pentru luni de muncă grea la pădure: ”Să protestez? Cu ce forță?”. Este declarația unui român care a muncit în regiunea Cosenza, iar după muncă istovitoare și condiții de trai indecente, e nevoit să accepte o plată de doar 50 de euro.

Publicația cosenza.gazzettadelsud.it a relatat cazul unui român care acum trăiește în condiții mizere pentru ”doi nepoți frumoși” care sunt în țară.

Citiți și: ”Suntem disperați”. Factură uriașă la gaz, de 7 mii de euro, pentru o familie de români din Italia

Italia, români exploatați, plătiți cu 50 de euro pentru luni de muncă grea la pădure

„După patru luni de muncă grea la despicare, încărcare și transport de lemne, am fost plătit cu 50 de euro și o taxă de telefon. Să protestez? Cu ce forță? Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat, venind aici și sperând să întâlnesc oameni mai cinstiți. Acum mă sfătuiesc să mă mut la Sila, dar cum să mă duc acolo și unde să dorm… Până îmi găsesc un loc de muncă, locuiesc cumva aici.”, a declarat românul.

George (nume fictiv) este un bărbat de naționalitate română care, ca mulți alții, supraviețuiește la marginea orașului. El dă un chip și două mâini vieții de zi cu zi a multora dintre cei exploatați nu de caporali, ci de infractorii de alături, „antreprenori” cu fața curată și mâinile murdare, scrie publicația citată.

Lucrează într-una dintre numeroasele păduri din sudul Calabriei. Împreună cu un compatriot, a găsit un acoperiș (și nimic altceva) într-o clădire abandonată la doi pași de Crati. Spune că are patruzeci și cinci de ani, dar arată cu cel puțin cincisprezece ani mai în vârstă.

Dă vina pe oboseală și pe suferință, deși reușește să-și păstreze zâmbetul și speranța, fiice ale optimismului de nevoie, dar și de voință. „Sunt bunic, în România am doi nepoți frumoși și dacă rămân aici este pentru ei”, le-a spus el voluntarilor de la unitatea de stradă a Caritasului diecezan, care, cel puțin de două ori pe săptămână, merg prin zona urbană pentru a ajunge la George și la mulți alții ca el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version