in

„Suntem disperați”. Factură uriașă la gaz, de 7 mii de euro, pentru o familie de români din Italia

O familie de români din Italia a primit o factură uriașă la gaz și nu a putut plăti. Au fost debranșați. Marian Dimache, soția lui Mihaela și cei trei copii ai lor suferă de frig de o săptămână: „Nu mai suportăm, cerem ajutor”. Răspunsul companiei.

O familie de români din Italia a primit o factură uriașă la gaz

Marți, prețurile internaționale ale gazelor au atins cele mai scăzute niveluri din decembrie și sunt așteptate, de asemenea, facturi mai mici. Dar există multe probleme, multe familii care se confruntă cu situații extrem de dificile. Costuri exorbitante, ca în cazul lui Marian Dimache și familia sa, care locuiesc de șase ani în Zero Branco, în provincia Treviso . O maxi-factură de 7 mii de euro, urmată de oprirea furnizării.

În Italia, 2 milioane de familii în sărăcie absolută: bogăția în mâinile câtorva persoane

Factură de 7 mii de euro: cazul din zona Treviso

„A sosit o factură de aproape 7.000 de euro și au tăiat gazul” , povestea dramatică a bărbatului, un constructor de origini românești, la Il Messaggero . El și soția sa Mihaela, proprietari ai patiseriei „Le delizie di Dea” din Marghera, au trei copii: Andrei în vârstă de 22 de ani, Luca Edward de 12 ani și Dea Maria de 10 ani. Primul locuiește deja singur și lucrează cu mama sa, în timp ce cei mici suferă de îngheț de șapte zile. 

„Copiii mei mici s-au spălat în apă rece de o săptămână și au dormit îmbrăcați pentru a se proteja de temperaturile reci. Nici nu putem găti, cumpărăm mâncare gata preparată de la supermarket. Nu mai suportăm, cerem ajutor”, spune Marian Dimache.

Joia trecută furnizorul Liquigas a deconectat gazul. În fața cererii de explicații, surpriza teribilă: factura de 6.914,35 euro egal cu 1.510 metri cubi de gaz consumați în 47 de zile. 

„La început mi-au spus că au deconectat gazul pentru că nu a fost plătită o factură restantă de 123 de euro. Factură care nu mi-a venit niciodată. Am trecut imediat la plată și am trimis chitanța. În acel moment, mi-au spus că era o a doua factură restantă și neplătită de 175 de euro. Nici aceea nu a ajuns niciodată. După a doua plată am crezut că în schimb am rezolvat drama. Atunci persoana de contact mi-a spus ca era o factura maxi de aproape 7 mii de euro scadentă pe 20 ianuarie. Și că până nu se plătește, nu vor da drumul la gaze”.

O familie de români din Italia a primit o factură uriașă la gaz – Comentariile furnizorului

Contactată de ziar, compania Liquigas a explicat că „întreruperea alimentării cu gaze se datorează unor neplăți ale facturilor anterioare din 2021 și 2022. Clientul a comunicat serviciului clienți plata ultimei facturi restante în data de 16 ianuarie, 2023: Liquigas procedează rapid la verificarea sa obișnuită conform procedurilor prevăzute în cazuri similare” . 

Furnizarea de gaz va fi reluată la scurt timp după primirea plăților corecte. Înțelegând problemele critice, compania a adăugat că a „transmis cu promptitudine disponibilitatea deplină prin elaborarea unei propuneri de eșalonare a plăților datorate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Abuzate sexual de partenerul italian

Italia, fetele minore ale unei îngrijitoare române, abuzate sexual de partenerul italian

Fiul lui Sile Cămătaru, prins în Italia

Fiul lui Sile Cămătaru, prins în Italia. Încerca să scape de pedeapsa cu închisoarea din România