in

Jos pălăria! Patiseria ”Chapeau” a unei românce din Italia

”Frumoase inițiative ale românilor! Primele prăjituri cumpărate astăzi la cofetăria Chapeau! Succes Zinei! Nu ocoliți gustoasele prăjituri si torturi! Duminică 11 februarie 2018 la ora 12 00 va avea loc inaugurarea! Sunteți așteptați cu totii! Pasticceria Chapeau, Desio.” a scris pe Facebook Violeta Popescu, preşedinta Centrului Cultural Român de la Milano. Nefiind singura persoană care a lăudat produsele de la patiseria Chapeau, am decis să vorbim cu Zinaida Vicol, proprietara magazinului.

Am descoperit o persoană entuziastă, căreia îi place enorm ceea ce face, cu multă imaginație și cu o afacere adaptată la cerințele pieței. Zinaida a creat rețete și pentru cei care au intoleranțe la lapte și produse lactate. Zinaida ne-a povestit și despre cursurile pe care le face cu mari maeștri patiseri.

”Îmi place să creez lucruri frumose, cu gust și nu copiez niciodată de la nimeni…”, ne-a declarat Zinaida. Românca, în vârstă de 46 de ani, originară din Republica Moldova, locuiește la Milano din 1998, împreună cu soțul, originar din București și cu cei patru copii ai lor.

”Din anul 2011 lucrez pe cont propriu, iar soțul meu din 2000, în construcții. Înainte am lucrat mereu ca ospătară fie la Restaurantul Teatro din Corso Como Milano fie la restaurantul Charleston piazza Liberti (Domo) Milano.”, ne-a povestit ea.

”Pasiunea mea de mică era să devin dansatoare de dansuri populare. Visam să dansez într-un ansamblu, dar în final am terminat pedagogie în tară iar în Italia am făcut doar ”ristorazione”. De artă am fost mereu legată. Sunt o fire curajoasă, cu multe inițiative. Îmi place să creez lucruri frumoase, cu gust și nu copiez niciodată de la nimeni.”, a continuat ea.

Am întrebat-o pe Zinaida Vicol despre motivele care au împins-o să deschidă o asemenea afacere și cu ce probleme s-a confruntat. ”În cariera de antreprenor am avut și satisfacții dar și perderi. Noi românii însă suntem puternici, știm s-o luăm mereu de la început. A face antreprenor nu acasă la tine nu este ușor.”, a răspuns ea.

”Pasiunea de a face dulciuri o aveam de mică și nu voiam să dau retetele mele la nimeni. Voiam să fac o carte a mea de rețete și să o public. De publicat nu am mai publicat dar am transformat toate rețetele în variante pentru persoane cu intoleranțe la lapte și derivate din lapte, unt. De mica nu puteam să mănânc nimic cu unt și cu lapte, ma simțeam rău. Dar dulcele îmi plăcea și atunci am început să transform pe placul meu. Și în ziua de azi fac dulciuri și torturi fără unt și lapte. La foarte multă lume place acest lucru. Chiar si rețetele marilor maeștri și campioni ai lumii la ciocolată, cum sunt Stephane Glacier, Emmanuel Hamon, Stephane Bison, Alexandra Garaffi a căror elevă sunt pentru ca frequentez scoala Stephan Glacier din Bucuresti, au fost transformate pentru a putea fi gustate și de persoane care au intoleranțe la lapte și chiar fain”, a continuat ea.

Inaugurarea a fost programată pentru duminică, 11 februarie, între orele 12 și 16 – Pasticceria Chapeau, Desio. Via Garibaldi 187, Tel. 3892047647.

Andi Rădiu

sursa: Pagina de Facebook Zina Vicol
sursa: Pagina de Facebook Zina Vicol
sursa: Pagina de Facebook Zina Vicol

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputat de diaspora, propunere aberantă: «Cărți de identitate speciale pentru românii din străinătate»

Atenție la ”ghicitoarele de pe Facebook”!O româncă din Italia a pierdut 15.000 de euro pentru ”îndepărtat deochiul”