in

La Torino, românii n-au rescris istoria

«Peste 55.000 de români rezidenţi în oraşul Torino pot susţine orice proiect. Pot să rescrie istoria acestui oraş. Cu 2000 de voturi, doi români pot intra în Consiliul General al Primăriei.», ne declara înainte de alegeri Viorica Nechifor, candidată pe Lista “Progetto Torino” pentru Fassino. La numărătoare, Viorica Nechifor a obţinut 105 voturi.

«S-au încheiat alegerile. Am fost susținută de o echipă extraordinară care m-a făcut să cred că se poate schimba ceva. Știam că două săptămâni nu vor fi de ajuns, dar am sperat totuși că voi reuși să pun pe picioare măcar începutul unui proiect de viitor. Am reușit parțial. Alegerile mi-au confirmat că mai e mult de muncă. Intenția era oricum ca proiectul ‪#‎scriemistorie‬ să continue. Sunt convinsă că noi, românii din Torino, mai devreme sau mai târziu, ne vom mobiliza. E nevoie de informare, de o platformă pentru dezbateri, de mai multă unitate. Suntem pe drumul cel bun – începem să #scriemistorie.», a comentat Viorica Nechifor după numărătoarea voturilor.

Un rezultat similar a obţinut Elena Putina, 136 de voturi la circumscripţia 2 din Torino, pe lista PD – Fassino Sindaco. Insuficiente pentru a intra în consiliu.

Adrian Ichim, candidat la consiliul general, a obţinut 30 voturi (“Lista civica per Fassino”)

Iată alte rezultate insuficiente: Cristian Igescu – 59 de voturi pe lista PD – Fassino Sinadaco în circumscripţia 3. Maria Ungurean – 82 de voturi în circumscipţia 6 (Forza Italia – Berlusconi). Eva Laslo- 44 de voturi în circulscriipţia 8, pe lista Forza Italia – Berlusconi. Carmen Trişcă – 5 voturi ( „Forza Italia – Berlusconi” pentru Napoli Osvaldo). Loredana Ioniţă – 11 voturi (Lista “Siamo Torino” pentru DEL PERO Guglielmo). Cele mai slabe rezultate: Ionela Nechita a obţinut – 2 voturi şi Mihaela Ţigănuş – 0 voturi, ambele candidate la consiliul general pe lista „Basta”.

Piero Fassino, actualul primar şi candidat al PD şi a centrului-stânga nu a reuşit să obţină victoria din primul tur. A obţinut 41,83% din voturi li se va întâlni la balotaj cu Chiara Appendino, candidata Movimento Cinque Stelle, care a luat 30,92%. De 15 ani la Torino nu a fost balotaj!


Avem un nou consilier în Italia: Toader Stoica a fost ales la Riano cu 324 de voturi

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV Lista LIDERILOR care au obținut locuri în Congresul Diasporei. Italia are cei mai mulți reprezentanți! Iată lista completă

Angelica Vasile, record de voturi obținute de un român din Italia, la alegerile locale. A candidat la Milano