in

Latina, asociații românești premiate de autoritățile italiene

Primarul orașului Latina, Giovanni Di Giorgi, a premiat Asociația „Europa Onlus” în cadrul evenimentului „Ziua solidarității” care a avut loc vineri, 27 februarie, la Teatrul D’Annunzio din Latina. În acelaşi eveniment au mai fost premiate și alte formațiuni locale care s-au remarcat în diferite activități sociale.

La festivitatea de premiere au fost prezente peste 800 de persoane, printre care și reprezentanți ai autorităților italiene. În afara primarului Giovanni Di Giorgi, au mai fost prezenți prefectul Pierluigi Faloni, președintele provinciei Latina, Eleonora Della Penna, numeroși consilieri și șefi ai comisiilor din cadrul primăriei și provinciei.

Cristian Florin Benzar, preşedintele asociaţiei Europa Onlus din Latina


În afara activității pe care o desfășoară împreună cu autoritățile italiene, comunitatea românească din provincia Latina a fost mereu conectată și la evenimentele din România.

Românii din Latina au protestat pentru lipsa secţiilor de vot în zonă pentru alegerile prezidenţiale. Protestul a ajuns atunci și în paginile publicaţiei locale Lepini Magazine, cu titlul „Dreptul de vot este negat”.

„Din păcate, încă o dată, cetăţenii români din străinătate – a explicat cu acea ocazie Cristian Florin Benzar, preşedintele asociaţiei Europa Onlus din Latina – îşi vor vedea călcat în picioare un drept constituţional, şi în acelaşi timp fundament al democraţiei, dreptul de a vota. Această atitudine din partea guvernului nu este aplicată numai în Italia ci tuturor cetăţenilor români rezidenţi în străinătate cărora le este negat dreptul de reprezentare”. Florin Benzar a prezentat cereri de informări şi solicitări la autorităţile competente.

Asociația ”Europa Onlus” s-a remarcat de asemenea și prin activități culturale cum ar fi participarea la concursul de canto «Piccole Stelle Cantano», dedicat copiilor între 5 şi 16 ani; proiectul „Tabăra de film”, ediția 2014, destinat copiilor și adolescenților români din Diaspora; spectacolul ”Festivalul Românesc din Latina”.

De asemenea, anul trecut a făcut parte din delegația asociațiilor românești primită de Papa Francisc, la Vatican.

Andi Rădiu


Puţine secţii de votare, protestul românilor din Latina

«Piccole stelle cantano», o asociaţie românească din Latina participă la un proiect sub egida UNICEF

Selecţie de actori de film la Latina / Florin Benzar: «Căutăm copii talentaţi din comunitatea românească»

12 tineri, selectaţi pentru „Tabăra de film”: «Vrem să ne afirmăm în România, nu în Italia»

27 aprilie – FESTIVAL ROMÂNESC LA LATINA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ion Cristoiu, despre Conspiraţia votului din diaspora: «Aţi mai auzit ceva de anchetarea celor responsabili?»

Diaspora protestează: ”După 100 de zile nu a fost indeplinită nicio promisiune”