in

Diaspora protestează: ”După 100 de zile nu a fost indeplinită nicio promisiune”

Au trecut mai mult de 100 de zile de la Alegerile Prezidențiale din 16 noiembrie 2014 și niciuna dintre cele trei promisiuni făcute de către politicienii românilor din diaspora, nu a fost îndeplinită.

1. În ciuda faptului că FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) trimisese pe 21 septembrie 2014 o scrisoare prin care cerea secții de vot pentru toate comunitățile mari de români, reprezentanții Guvernului României au decis să împiedice votul românilor din diaspora cu bună știință și astfel au pus la dispoziție de 3 ori mai puține secții de vot. Ni s-a promis că se va face lumină, că se vor găsi vinovații și că vor fi trași la răspundere. Până în acest moment nu s-a întâmplat nimic din toate acestea.

2. Președinții secțiilor de vot din diaspora (angajați MAE, diplomați) au îngreunat cu bună știință votul, au ascuns ștampilele de vot, au închis secțiile de vot înainte cu 15, 30, sau chiar 45 de minute. Au chemat organele de poliție din țările în care erau, instigându-le împotrivă românilor care așteptau la coadă.

Ni s-a promis că se va face o anchetă și că aceste persoane vor fi rechemate imediat în țara. După 100 de zile ei ocupă în continuare aceleași funcții de consuli, sau ambasadori, comportându-se față de comunitatea românească cu aceeași aroganța.

3. Pentru foarte mulți români din diaspora, oricâte secții de vot s-ar deschide, din cauza distanțelor mari, ei tot nu ar putea vota. Ni s-a promis crearea unui registru electoral, implementarea votului prin corespondența și a votului electronic. Până în acest moment au fost două inițiative legislative, însă ambele au fost respinse în parlament.

Ar fi un dezastru dacă și aceste promisiuni făcute românilor din diaspora ar rămâne doar niște simple declarații politice. Între gălețile și brichetele împărțite votanților din România și aceste promisiuni aruncate alegătorilor din diaspora, există o singură diferență: acestea din urmă nu au costat nimic. Nu degeaba sunt numite promisiuni „gratuite”. Sperăm totuși că cineva …să plătească. A declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

FADERE
4 Martie 2015


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Latina, asociații românești premiate de autoritățile italiene

Censis: “Tinerii cei mai norocoși vor avea o pensie sub 1.000 €”