in

Ligia Corduneanu, regina torturilor. A câștigat un concurs cu peste 400 de concurenți, la Avellino

O româncă rezidentă la Avellino și-a descoperit o mare pasiune de când a ajuns în Italia: patiseria și decorarea torturilor. A participat până în prezent la patru concursuri, la trei dintre ele terminând pe primul loc. Creațiile ei devin din ce în ce mai apreciate, românca primind oferte de colaborare cu publicații de specialitate. Se gândește tot mai serios să-și transforme pasiunea în profesiune.

Ligia Corduneanu (în foto, împreună cu soțul) are 40 de ani, este originară din județul Iași iar în prezent locuiește la Avellino, în regiunea Campania. Este în peninsulă de 11 ani, de șapte ani căsătorită cu un cetățean italian, împreună cu care gestionează două firme de construcții. începuturile însă au fost destul de grele. “Am ajuns prima dată în Sicilia, dar acolo nu am găsit un mediu foarte bun, din contră. După o lună de zile m-am transferat la Avellino, unde mă chemase o prietenă. Și de data asta am fost abandonată și am rămas cam singură pe drumuri.”

O româncă rezidentă în Italia, câștigătoare a concursului ”MasterChef” din România

Nu aș vrea să insist pe acea perioadă. Sunt convinsă că mii de românce au trecut prin momente grele, departe de țară. Important este că am reușit să merg înainte, să îmi crez o familie frumoasă iar în prezent sunt bine integrată. În urmă cu șapte ani l-am cunoscut pe soțul meu, italian, iar în prezent lucrez împreună cu el la două firme de construcții ai căror proprietari suntem.”

Ligia ne-a povestit cum și-a descoperit pasiunea pentru torturi și decorarea lor. “Am fost de fapt pasionată dintotdeauna de gastronomie și patiserie. Cu copiii mici trebuie să stai mai mult acasă și ai mai mult timp. Așa am început eu să mă ocup de torturi, am căutat tot felul de informații, de produse noi, tehnici și în final se pare că mi-am descoperit talentul.”

Când a simțit că produsele sale sunt apreciate, Ligia a concurat cu produsele sale la diferite concursuri de profil. “Am hotărât să intru în diferite concursuri, să văd valoarea produselor mele. Din patru concursuri la care am participat, trei le-am câștigat. La ultimul au participat 408 candidate. Eu zic că e un succes mare. Am avut o mare satisfacție pentru că există o concurență mare”

Bucătar român celebru la Ferrara. Vezi cu ce rețetă a căștigat concursul Gambero Rosso

Pe site-urile de specialitate, produsele Ligiei au devenit de referință. “E un alt succes al meu. Mi-am găsit produsele pe unul din site-urile foarte cunoscute, sugarmania.net. Asta însemnă că fac lucuri frumoase.” Ligia se gândește tot mai mult să facă din pasiunea ei, o profesiune din care să câștige nu doar aprecieri, ci și bani. “Primesc tot mai multe comenzi, lumea e deosebit de încântată. Mă gândesc tot mai mult să-mi deschid un mic laborator de patiserie și să mă ocup de decorarea torturilor pentru evenimente deosebite.”

Andi Rădiu


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul din Sanremo, pus la zid pentru că „i-a dat un şut unui ţigan cerşetor”

Sărăcia din ţară, motivul pentru care 80% dintre tineri ar pleca la muncă peste hotare