in

Primarul din Sanremo, pus la zid pentru că „i-a dat un şut unui ţigan cerşetor”

Primar de dreapta, acuzat că i-a dat „un şut unui ţigan care cerea de pomană” în centrul oraşului Sanremo. Gestul comis de primarul din Sanremo, Maurizio Zoccarato (Pdl) a creat un mic cutremur politic.

Acuzaţia a fost făcută pe facebook, de doi exponenţi ai opoziţiei, consilierul comunal Leandro Faraldi (PD) şi un alt miltant al partidului. Faraldi a povestit că s-a întâmplat sâmbătă, 20 iulie, la orele 18, în apropiere de teatrul Ariston: „Primarul m-a văzut, s-a schimbat la faţă şi a fugit”

Replica primarului: „Care şut, nu i-a dat niciun şut, am vrut să-l îndepărtez, cu ton ferm, un ţigan (uno zingaro it.) care cerşea cu un câine, în via Matteotti. I-am făcut semn cu piciorul să-şi ia şi cartonul pe care-l avea în faţă şi opozanţii mei politici au prins ocazia ca să instrumentalizeze faptul.”

Săptămâna trecută, la Sanremo, un senegalez ambulant s-a înecat în râul Roja, încercând să scape de poliţie. După tragedie, comercianţii ambulanţi de culoare au „asediat” comisariatul poliţiei municipale din Ventimiglia. Oraşul e împărţit în două tabere: pe de o parte acuzatorii primarului, pe de altă parte cei care-l apără, sătui de atâţia cerşetori şi ambulanţi abuzivi.

Ce fac cerșetorii din Italia cu banii? Îi investesc în palate în România

Neguţătorii din Veneţia: „Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la Domul din Mestre, asediat de cerşetorii români

«Am fost ales să garantez siguranţa şi curăţenia. Nu pot permite ca de dimineaţa până noaptea la fiecare doi metri să fie un cerşetor», a spus Zoccarato.

„Ţiganul cerşetor” despre care e vorba se numeşte Alex Stelică, 38 ani, din Timişoara (fotografia lui a fost publicată de riviera24.it). Obişnuieşte să cerşească, cu căţeluşul Micky, în faţa teatrului Ariston, unde se organziează celebrul festival al oraşului. Pe cartonul lui Alex scrie, într-o italiană aproximatrivă: «Cerco lavoro, sono povero, due bambini, un aiuto in nome di Dio Cristo…». (Caut de muncă, sunt sărac, doi copii, un ajutor în numele lui Dumnezeu Cristos). Povesteşte că are doi copii, de 5 şi 7 ani, rămaşi în România cu soţia.

«Cer de pomană – explică Alex pentru sanremonews.it – pentru că în ţara mea nu este de muncă şi am doi copii de întreţinut. Primarul? Nu mi-a dat mie un şut, ci coşuleţului cu monezi. Nu îl denunţ», a declarat Alex, care se află zilnic în acelaşi loc.

«Nu se câştigă mult, 10 sau 15 euro maxim, pe zi. Am o fetiţă de 10 ani şi un băieţel de şase. De un an nu i-am mai văzut. Caut de muncă, dar nu găsesc».

Deputat francez: Hitler nu a omorât destui romi!

Ministrul Cristian David le ia apărarea romilor din Franța: „Rasismul și xenofobia nu fac decât rău societății”

Asociaţia naţională a persoanelor cu handicap, Aniep, a publicat o scrisoare deschisă pentru primarul Maurizio Zoccarato. În scrisoare se aminteşte sentinţa Curţii de Casaţie din 1995, care a stabilit că cerşetoria nu este o infracţiune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tomac: ”Mișcarea Populară va deveni partidul românilor de pretutindeni. Vom avea nuclee în toate țările UE”

Ligia Corduneanu, regina torturilor. A câștigat un concurs cu peste 400 de concurenți, la Avellino