in

Liliana Pintilei, fotomodel la Roma: „Am luptat din greu să-mi aduc părinţii în Italia”

 

Liliana Pintilei îşi începe astfel CV-ul: are 1.78 , numărul patru la sutien, ochii verzi şi părul şaten, experienţă în cinema, tv şi modă. S-a născut la Bucureşti în 1977 şi de la 16 ani şi-a început cariera de model. A prezentat pentru marile case de modă internaţionale. A pozat în Playboy Mexic şi România. A lucrat ca soubrette în spectacolul cu Pippo Franco "BAMBOLE, NON C'è UN EURO" dar şi în diferite emisiuni tv italiene. Liliana a venit în Italia în 1997 şi i-a plăcut atât de mult încât a decis să rămână definitiv. S-a adaptat relativ repede, a învăţat limba într-o lună şi a devenit model.  Luptă ca să obţină ce vrea şi nu se descurajează.

Cum au fost primii ani?

După puţin timp am început să lucrez în lumea modei mergând la mai multe agenţii  şi în mai multe oraşe.  Timpul trecea şi eu mă simţeam din ce în ce mai bine. Mi-a fost putin greu la început în privinţa familiei; îi duceam dorul, dar după o perioadă de timp am adus-o pe mama lângă mine şi am rămas împreună, după aceea mi-a fost mai bine. După câţiva ani de când mama s-a mutat aici, ne-am decis să vindem casa unde am copilărit şi ne-am cumpărat o casă mare şi frumoasă lângă Verona.
Când aţi început activitatea de model şi ce satisfacţii aţi avut? De unde pasiunea pentru scenă?
Am început în acel an, am avut foarte multe satisfacţii, aici munca asta este bine platită şi îţi dă multe satisfacţii. De când eram mică îmi plăcea să mă uit la telenovelele latino-americane,  îmi plăcea să merg la cinema, este o pasiune pe care nu o pot descrie…

Ce actori români şi italieni apreciaţi?

Îmi placeau mult actorii noştri comici din copilărie: Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Jean Paler, Florin Piersic, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu,  Doru Octavian Dumitru, Ştefan Bănică junior etc.  Acum urmăresc rar filmele noastre. Printre actorii italieni apreciez multi actori aici: Carlo Verdone, Raul Bova, Michele Placido, Christian De Sica,  Sophia Loren, Giancarlo Giannini ,etc.

Ce sfaturi aţi da unei tinere care îşi  doreşte să devină model?

În primul rând să facă un curs de bune maniere, este foarte important să cunoşti toate regulile, să ştii cum să te comporţi. De exemplu, eu am făcut şcoala Zinei Dumitrescu. Am cochetat cu modellingul de la 16 ani şi m-a ţinut până la 31.  Am defilat împreună cu fiul Zinei, Cătălin. De trei ani nu mai prezint moda pentru că m-a atras televiziunea, deşi încă de la 24 de ani participam la diverse emisiuni. Acum sunt actriţă, joc în piese de teatru, şi sunt fotomodel doar în reclame şi diverse spoturi publicitare.

Ce sfaturi aţi da familiei acesteia?
Să-şi susţina fiica lor în tot ceea ce are nevoie.

Ce vă lipseşte din România?

O prietenă pe care o port în sufletul meu. Obişnuiesc să/i povestesc tot ceea ce mi se întâmplă, mă confesez ei. De câte ori are timp, vine la mine, mă vizitează şi îmi face plăcere să mă plimb cu ea, să-i arăt locurile mele dragi din Italia. Ea locuieşte în România şi se numeşte Aida. O să mă viziteze de Crăciun! Îmi lipseşte Bucureşti-ul, vechia casă unde am copilărit, bunicii care nu mai sunt în viaţă, prietenii şi prietenele din copilărie, locurile pe care le frecventam, tradiţiiile, muzica, marea…

Care sunt cele mai importante valori pe care le apreciaţi?
Familia, prietenii, onestitatea, sensul de onoare, cuvântul dat să fie dus la bun sfârşit.

Cum v-aţi caracteriza?

Fiind din semnul  berbec, mă aprind imediat dar nu ţin la supărare, trăiesc emoţiile la maxim, sunt veselă dar şi melancolică, am momentele mele, sunt vanitoasă, ţin la imaginea mea; îmi place să las mereu o impresie bună, sunt sinceră, cred în prietenie chiar dacă uneori sunt dezamăgită, sunt generoasă, ajut mereu persoanele care au nevoie de mine, iubesc şi simt nevoia să fiu iubită, sunt respectuoasă, apreciez mereu  ceea ce mi se oferă, am un caracter luptător, nu mă descurajez, lupt ca să obţin ce vreau. Sunt religioasă şi credincioasă. Mama îmi spune des că am  prea mare încredere în oameni. Însă fac ceea ce simt, pentru că sunt o fire generoasă şi nu pot să nu-mi ajut aproapele.

Ce înseamnă familia pentru dumneavoastră?

Pentru mine familia este pe primul loc. Eu am luptat din greu pentru a-i aduce pe părinţii mei alături de mine; chiar dacă ei sunt divorţaţi, eu i-am adus pe amândoi aici; mama locuieşte cu mine, iar tatăl meu cu familia lui-pentru că el s-a recăsătorit, iar mama niciodată. A rămas singură şi are grijă de mine. În momentul acesta trăiesc la Roma, de aproape trei ani, iar părinţii mei la Verona. De un an de zile locuiesc cu prietenul meu italian. Iubitul meu e avocat. Locuim într-o zonă foarte frumoasă a Romei, cu mult verde împrejur

Care sunt cărţile dumneavoastră preferate?

Dramele.  Ultima carte citită şi care m-a impresionat  se intitulează Ipotesi sul Medjugorje; se povesteşte despre această localitate Medjugorje din Bosnia Herţegovina unde s-a arătat Fecioara Maria unor copii în 1982. După aceea am fost acolo!

Ce planuri de viitor aveţi?

Am nişte propuneri foarte importante de muncă în televiziune şi sper să se realizeze în curând, în următorul sezon.

Vă implicaţi în activităţi sociale?
Da, de puţin timp am fost numită imaginea unei asociaţii Onlus care se ocupă de copiii abandonaţi care au nevoie de un cămin şi de o familie care să-i iubească. Aceasta se numeşte "CIFA ONLUS" şi se ocupă de adopţie de peste 30 de ani, în Italia fiind foarte cunoscută. Dacă traiul îmi va permite, voi adopta cu cea mai mare plăcere.

Ce părere aveţi despre părinţii români care lucrează în Italia şi care îşi lasă copii în Românii?

Cred că sunt persoane foarte puternice, care sacrifică un contact momentan cu fii lor pentru a le da un viitor mai sigur! Cred că fiecare dintre noi trebuie să-şi găsească propria casă dar trebuie să aibă curajul de a lupta.

Ce haine preferaţi?
Ziua prefer hainele sportive cât mai simple iar seara îmi place să mă îmbrac elegant. Îmi plac materialele de calitate, culorile vii de sezon, dar preferata mea rămâne culoarea roz.

Care este locul de vacanţă în care vă simţiţi cel mai bine?

Îmi place foarte mult să merg la mare. Prefer insula Sardinia !

www.lilianapintilei.info

Crina Suceveanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO Mandinga a primit Discul de Aur datorită „Zaleilah”, melodia cântată la Eurovision

Ungureanu: „Ministerul de Externe restrânge fizic dreptul la vot al românilor din străinătate”