in

Mafia accidentelor rutiere: a încasat despăgubirile în locul familiei victimei, arestare la Roma

S-a dat drept avocat şi a convins rudele unui băiat, pe moarte după un grav accident rutier, să semneze o procură specială care îl autoriza să ridice despăgubirea plătită de firma de asigurare. Şi după ce a încasat banii a încercat să ţină aproape întreaga sumă pentru sine. Pentru a-şi menţine standardul ridicat de viaţă pe care îl avea.

Alessandro M., expert în accidente rutiere rezident la Roma, a fost arestat cu acuzaţia de înşelătorie agravată, fals şi exercitarea abuzivă a unei profesii, scrie Il Messaggero.

La închisoarea Regina Coeli, expertul a rămas zece zile: Tribunalul de Reexaminare i-a acordat arestul domiciliar.

Mafia morţilor, cinci arestări

Era ianuarie 2007 când tânărul român Stănoiu Laurenţiu a intrat în comă după un grav accident rutier. Alessandro M. s-a ocupat de caz ca expert în accidente, pentru a stabili dacă era posibil, pentru rudele lui Stănoiu, să obţină o despăgubire de la compania de asigurări. Banii ar fi folosit pentru tratamentele băiatului.

Inculpatul a aflat apoi că firma Ina Assitalia ar fi alocat circa 680.000 de euro pentru despăgubirea mamei şi sorei lui Stănoiu.

În acel moment, potrivit acuzării, Alessandro M. ar fi elaborat un plan diabolic: a contactat rudele victimei, spunând că este avocat. Si le-a convins să semneze o procură specială, apoi rezultată falsă, prin care era autorizat să ridice banii de despăgubire.

În februarie 2009, expertul a încasat personal cei 680.000 de euro. Dar celor două femei le-a dat numai o mică parte din sumă: circa 100.000 de euro. În faţa întrebărilor rudelor lui Stănoiu, inculpatul a răspuns în mod evaziv: spunea că va recupera banii încetul cu încetul, că era nevoie de ceva timp.

După luni de justificări vagi şi neclare, cele două femei au înţeles că sunt înşelate şi au denunţat totul, făcând să înceapă ancheta care a dus la arestarea expertului. Inculpatul şi-a mărturisit vina pe timpul interogatoriului de garanţie, şi a promis că va restitui familiei Stănoiu întreaga sumă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A început expulzarea românilor fără loc de muncă

Italian condamnat la 18 ani pentru uciderea unei românce lângă Ferrara