in

Mărioara Popescu, candidată la Muncipiul VII din Milano. ”Mă simt parte a acestui oraş”

Mărioara Popescu este candidată la Muncipiul VII din Milano, pe lista civică „Io corro per Milano” care îl susţine la primăria generală pe candidatul de centru dreapta Stefano Parisi. Candidatura sa, la fel ca şi cea a altor trei români din Milano, este rezultatul colaborării dintre mişcarea politică Europei per l’Italia, condusă de Marian Mocanu, şi partidul Italia Unică fondat de Corrado Passera.

Iată cum se prezintă Marioara Popescu în faţa alegătorilor.


 

Sunt cetăţean român şi italian, sunt născută la Perieţi (OLT) şi din anul 1996 locuiesc în Milano, sunt căsătorită (soţul meu este avocat italian) și am o fiică.

Câteva dintre experienţele mele profesionale:

– Din 1999 până în 2014 am lucrat ca funcționar comercial și administrativ în societăți comerciale de ecologie (de eliminare a deșeurilor), am dobândit cunoștințe în acest sector precum și despre reglementărilor în vigoare privind domeniul de prevenire a incendiilor, de siguranță, de mediu și de eliminare a deșeurilor.

– Din 2014 lucrez ca mediator lingvistic cultural pentru membrii comunității românești din Milano și instituții italiene.

– În 2015 am participat la reuniuni și întâlniri la evenimentul „Forum delle Città Mondo” organizat de primăria din Milano, împreună cu alte asociații implicate în domeniul protecției drepturilor minorităților.

În același timp, am participat la Conferința „Staţi Generali delle Donne” (11 mai 2015) și la Conferința Mondiale a Femeilor (26-27-28 septembrie 2015) la Milano, unde am expus câteva din problemele comunității românești și unde am făcut propuneri pentru facilitarea și îmbunătățirea integrării acestora în societatea italiană.

Începând de septembrie 2015 lucrez ca voluntară într-o asociație care oferă în Milano îngrijire socio-sanitare și care se ocupă de către drepturile cetățenilor străini.

Cunosc foarte bine comunitatea românească de la Milano, am colaborat şi colaborez cu multe dintre asociaţii în diferite proiecte. La Milano sunt Coordonatorul Asociaţiei socio-culturale şi sportive „România”-Lombardia care mă susţine de asemenea în acest proiect.

Am primit primit foarte multe mesaje de susţinere din partea multor asociaţii dar şi persoane care mă cunosc şi asta este foarte importat.

Sper ca şi alţi români care locuiesc în Italia să aibă curajul de a participa la viaţa socială şi politica din localităţile în care locuiesc şi nu în ultimul rând, să trezească spiritul civic în compatrioţii noştri pentru a se înscrie în registrele electorale şi a participa la vot.

Propunerea de a candida (am fost foarte surprinsă când am fost contactată!) la aceste alegeri a venit din partea domnului Marian Mocanu (Europei per l’Italia). Am acceptat această candidatură şi datorită Proiectului de lege de înscriere automată a cetăţenilor comunitari pe listele electorale care a fost deja prezentat în Parlamentul italian.

Am hotărât să mă candidez deoarece eu locuiesc în Milano de douăzeci de ani, pentru că mă simt parte din acest oraș pe care îl iubesc și că toţi oameni care iubesc locul în care trăiesc, cred că acum este momentul potrivit pentru a da o mână, a îmbunătăți zona în care locuiesc şi a ajuta pe toţi cei care au nevoie. Voi asculta vocile concetățenilor mei, voi fi purtătorul lor de cuvânt și voi face tot posibilul pentru a le rezolva problemele.

Sunt la prima mea experiență administrativă politică şi doresc să fac o singură promisiune: să operez cu un efort maxim, fără nici un interes personal şi în beneficiul exclusiv al comunității di care fac parte.

Dacă voi fi aleasă, eu doresc să mă ocup de: drepturi sociale și politice și a mediului (siguranță, coeziunea socială și solidaritatea, sănătatea, egalitatea de șanse, evenimente culturale, inter-cultură, bibliotecile și reabilitarea zonelor verzi) aceste fiind domenii în care am dobândit competențe specifice în timpul meu viața profesională.

Pentru mine este foarte importantă redeschiderea Centrului Cultural italo-român condus de d.na Violeta Popescu, de aceea primul meu proiect ar fi acela de a ajuta, în găsirea unui sediu şi în acest mod să pot ajuta la agregarea comunităţii româneşti în jurul acestui proiect cultural.

Pentru cei care nu mă cunosc, dar doresc să intre în contact cu mine, pot să-mi scrie pe pagina mea Facebook (Marioara-Popescu-Candidata-al-Consiglio-Municipale-N7-Milano).

De asemenea pot fi contactată la cabinetul de avocat unde lucrez precum şi la sediul asociaţiei unde fac voluntariat de două ori pe săptămână la Biroul de Imigraţie.

Sunt candidata pe Lista Civica x Sindaco Parisi la funcția de Consilier Comunal în zona 7 din Milano, foarte curând va fi organizată o întâlnire cu şi pentru românii din acesta zona, se va discuta despre problemele pe care comunitatea noastră le are, se vor căuta soluții, să vor face planuri despre viitorul nostru şi al copiilor noştri dar şi multe altele.

Doresc să lansez un mesaj şi pe această cale celor care locuiesc în Zona 7 (Porta Vercellina, Washington/Marghera, Baggio, Quinto Romano, Quinto Canino, San Şiro, Muggiano.)

Să mă contacteze pentru a ne putea organiza mai bine.

Mulţumesc mult tuturor celor care mă susţin în acest proiect şi familiei mele.

Marioara Popescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Germania, restricţii la ajutoarele sociale: doar după cinci ani de şedere

Carpaccio de sfeclă şi roşii cu dressing grecesc