in

Mesaj dur la adresa ”badantelor” române din Italia: ”Măi femei, vă mai faceți bine? Unde a plecat demnitatea voastră?”

Doina Butnaru, președinta Asociaţiei culturale “La Coccinella Viola”, din Canzo, provincia Como, traducător, foarte activă în mediul online, cunoscută în rândul îngrijitoarelor române din nordul Italiei, a postat pe pagina Facebook un mesaj extrem de dur la adresa unor ”badante”. În postarea sa enumeră o listă întreagă de defecte ale româncelor care ajung să lucreze în această meserie. iar la sfârșit le transmite un mesaj: ”Mai femei, vă mai faceți bine? Unde a plecat demnitatea voastră? De ce nu stati acasă să reconstruiti România? Ma rog, nu aveți cu ce reconstrui. Măcar stati cu bătrânii vostri, cu copiii, soții…”

Iată postarea completă:

”Unele fug de România cu bagajul plin de traume, obișnuințe, fără să cunoască nicio limbă, nicio religie, cu un analfabetism sever, multe ifose și impresii despre ele însele cum ca ar fi niște cozi de avion.

De la coada vacii s-au proptit direct în familii italiene care, vrând să economisească, suporta ifosele, megalomania, minciunile, traumele și de multe ori bolile mintale ale unor badante. Vina e a tuturor celor implicați sau complici, nu numai a badantei însă fie vorba între noi, prea multi loseri vin în Italia cu „visul american” de a moșteni palate.

De multe ori badantele romance vor sa para ceea ce nu sunt fie pentru a cerși milă, fie pentru a-și ascunde identitatea sau pur și simplu pentru ca au suferit diverse traume în țară. Prea puține ajung aici manate de sărăcie. Vin nepregătite, fără ideea de ce înseamnă aceasta meserie, idei greșite despre cultura poporului.

Vin pentru ca au multe rate inutile, copii capriciosi, soț leneș sau vor libertatea mult-visată . E o meserie grea, istovitoare unde nu ai cum sa reziști dacă vii nepregătit. Nu reziști și nu ești plătit ci păcălit. Dar ce facem cu „coada vacii, hoațele, mincinoase, nebunele ” ?

Iată ce telefoane primesc:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, șofer român, a folosit drona fără autorizație și asigurare, riscă amendă de minim 50.000 de euro

O scriitoare italiancă alături de „badante” în autocarul de România: „Cea mai lungă călătorie din viața mea!”