in

„Mulțumesc că mi-ai salvat mama” Erou român în Toscana, riscându-și viața, a salvat dintr-un incendiu o bătrână italiană de 85 de ani

„Mulțumesc că mi-ai salvat mama”. Fiul bătrânei de 85 de ani salvată de un român dintr-un incediu, a declarat presei că „nu voi înceta vreodată să-i mulțumesc”. „Non finirò mai di ringraziarlo! Grazie per aver salvato mia madre”, a declarat el pentru Il Gazzettino del Chianti.

Alessio Guarducci este fiul bătrânei de 85 de ani, M.S., internată acum în spital, după incendiul de marți seara.

„Ieri sera (marți 3 decembrie, n.r.), la ora 19.00, am fost să o vizitez acasă, era bine și nimeni nu se gândea ce avea să urmeze”

Mama lui Alessio era în pat când a izbucnit incendiul. Își amintește că a auzit un zgomot, api miros de ars, și în fine, vecinul român, Ionisim Munteanu, care a scos-o din camera plină de fum.

Incendiul a pornit din apartamentul bătrânei, pompierii cercetează cauzele.

Incendiul a avut loc într-un imobil din Cerbaia, în zona Chianti din Toscana.

M.S., 85 anni, a suferit arsuri de gradul 3 la față și de gradul 2 la mâini. Condițiile sale nu sunt grave. Rănit în incendiu a fost și I.G., 49 ani, român din imobil, condițiile sale se îmbunătățesc.

Ionisim Munteanu, eroul român care a salvat-o pe femeie, a povestit cum a acționat. Locuiește cu soția și cei doi copii în același imobil în care a izbucnit incendiul.

„Locuiesc cu familia lângă casa doamnei – a declarat el – eram deja în pat când am auzit un zgomot în jurul orei 2110 pm. La scurt timp după ce am auzit strigând „Arde, arde”, m-am ridicat și am avut doar timp să-mi pun pantalonii și, cu picioarele goale, am ieșit afară „.

„Fumul ieșea de sub ușa doamnei – a continuat Ionisim – nu știu cum, dar am reușit să deschid ușa și m-am târât înăuntru. Am găsit-o pe femeie pe podea sprijinită de perete. Avea căști pe cap, probabil că se uita la televizor, er arsă pe față, am reușit să o scot, fiind preluată de personalul ambulanței”.

După ce a salvat-o pe bătrână, a revenit acasă la el, le-a acoperit copiilor și soșiei fețele cu prosoape, și i-a ajutat să iasă pe fereastră, pe o scară pe care a pus-o pe exterior, în curtea casei.

Este un miracol că nu s-a întâmplat nimic grav, că nu a murit nimeni.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, în criză de conducători auto profesioniști. Sunt aşteptaţi șoferi din Nepal, India sau Filipine

„Artistul din mine”, spectacol la Roma, duminica, 8 decembrie 2019