in

Zi specială la Niardo (Brescia), trei români primesc cetățenia italiană

 Români în ItaliaTrei români primesc cetățenia italiană – La Niardo (Brescia) a avut loc sâmbătă un eveniment special, în cadrul căruia trei români au devenit cetățeni italieni.

Trei români primesc cetățenia italiană

De ceva vreme populația din Niardo a oscilat între 1.880 și două mii de locuitori, iar de sâmbătă unii dintre aceștia au făcut un „salt” important.

Cristian Vasile Trifan, născut în 1977 în România, în prezența soției și a celor trei copii (doi dintre aceștia deja naturalizați pentru că s-au născut aici), a devenit cetățean italian. Muncitor de 45 de ani, Cristian locuiește în Niardo din 2008 și a lucrat mereu în aceeași firmă.

Perfect integrat în comunitate, își dorește să fie face parte din grupul municipal al Protecției Civile, pentru că în România fusese pompier, scrie Brescia Oggi.

Italia, familie de români cu doisprezece copii, primarul le acordă cetățenia. ”Aceștia sunt noii italieni”

Cel mai mare dintre copii este în staff-ul echipei locale de fotbal. Fiind major și născut în România, și el a solicitat cetățenia, obținând-o în ultimele zile.

Împreună cu Vasile Trifan, alte două persoane de origine română care locuiesc în sat, Emanuel Darlea, născut în 1952 și Marioara Darlea, născută în 1957, soț și soție, au devenit italieni prin depunerea jurământului în fața primarului într-o zi cu totul specială.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
metro milano

Milano, a încercat să îi fure portofelul unei bătrâne, femeia însă l-a urmărit și a atras atenția poliției

Medicii stomatologi din România sunt bucuroși: „Vin românii din diaspora să-și repare dinții”