in

Noul deputat de diaspora, Doru Coliu, iese la atac: ”Diaspora are nevoie de acțiuni și rezultate concrete, nu de circ ieftin”

Am luat act de hotarârea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a retrimite în Parlament pentru reexaminare, Legea de suprimare a celor 102 taxe. Nu pot contesta acest drept constituțional al domnului Iohannis. Sper ca legea să fie reexaminată cât mai repede posibil de către noua legislatură, din care fac parte eu însumi, alături de colegii PMP.

Așa cum am afirmat în campania electorală, PMP Diaspora prin deputații de Diaspora, dorește anularea sau reducerea unor taxe consulare precum și suprimarea tuturor taxelor consulare pentru cei care și-au pierdut cetățenia în urma unei decizii cinice și nedrepte a guvernului comunist din România anilor ’46 – ’89.

Dincolo însă de regretabila întârziere a suprimării taxelor consulare cuprinse în această lege, trebuie să constat populismul ieftin și demagogia de care dă dovada viitorul fost parlamentar de Diaspora, domnul Aurelian Mihai, care atacă noii parlamentari de Diaspora deși aceștia nu au cum să se opună dreptului Președintelui României de a trimite o lege către reexaminare în Parlament. În ceea ce privește parlamentarii PMP pentru Diaspora, eu și colegul meu Constantin Codreanu vom examina cu atenție propunerile cuprinse în lege și vom cere ameliorarea sau completarea lor. Suprimarea taxelor consulare este un deziderat al românilor din Diaspora, un deziderat care din păcate este folosit de către unele personaje în răfuieli personale.

Îi reamintesc domnului Aurelian Mihai că nu a facut absolut nimic pentru amelioararea vietii cetățenilor români din Diaspora și nici pentru mărirea reprezentativității acestora. Domnule viitor fost deputat, românii din Diaspora au nevoie de acțiuni și rezultate concrete, nu de circ ieftin. Rezultate pe care parlamentarii PMP pentru Diaspora le vor obține în viitoarea legislatură, rezultate care vor ajuta cu adevărat cetățenii români din Diaspora.

Doru Petrișor Coliu
Deputat ales în Diaspora
Partidul Mișcarea Populară

Candidatul PMP, Doru petrișor Coliu, a intrat azi în posesia certificatului de deputat în Circumscripția 43 


 Citiți comunicatul deputatului Aurelian Mihai, ALDE:

”PNL, PMP și USR diaspora au început deja să își bată joc de românii din străinătate!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Le Pen: «Dacă veniți în țara noastră, nu vă așteptați să fiți întreținuți, tratați, sau ca fiii voștri să fie educați în mod gratuit»

Duceau în România tractoare, motocositoare și panouri fotovoltaice, toate furate. Opt persoane arestate