in

O coafeză se luptă cu rasismul la Cervia

La Cervia, în provincia Ravenna, din regiunea Emilia Romagna, una dintre localităţile cele mai cochete de pe litoralul Adriaticii, o româncă a deschis de puţin timp un salon de coafură. În ciuda problemelor create de faptul că este româncă, salonul are un real succes.

Într-o mică pauză de lucru, Aura Anghel ne-a explicat despre problemele pe care le-a avut, dar şi despre evenimentele pe care le-a organizat. Aura Anghel are 38 de ani şi este originară din Braşov. A venit în Italia în 1998 cu gândul să strângă bani pentru a deschide un salon în România.

Destinul a făcut însă să-şi realizeze visul dar în Italia, la Cervia. "Am plecat din ţară în urmă cu paisprezece ani, cu intenţia de a pune bani de-o parte să-mi deschid o afacere, tot legată de coafură, în Braşov, la mine acasă. Nu a fost să fie, l-am deschis până la urmă în Italia. În prezent locuiesc la Milano Marittima, dar am salonul la Cervia. Sunt localităţi apropiate, situate într-o zonă turistică deosebită."

Aura a avut mereu o pasiune pentru activităţi legate de lumea spectacolelor, strâns legate de meseria sa de cofeză. A participat ca profesionist la spectacole importante. "Mi-am practicat mereu cu pasiune meseria iar între timp am creat şi organizat evenimente  cum ar fi: concert Michael Bolton 2009, Miss Ugo Models 2008,  Miss România în Umbria 2010, concerte de Crăciun cu orchestra Johann Strauss din Viena, Miss Vesuvius şi multe altele. E o modalitate să te ridici, profesional vorbind."

"Fiind mulţi turişti, nu am dus lipsă de clienţi. Pentru că m-am lovit în trecut de probleme de rasism. În 2011 am deschis cu mare speranţă şi multe sacrificii salonul meu, "Next Fashion Studio" în Cervia şi mă lupt cu cea mai mare problemă a noastră, a românilor: rasismul. Pe de altă parte am avut multe satisfacţii, pentru că evenimentele la care am participat au fost de un real succes dar şi multe deziluzii, mai ales de reacţii ale amicilor din invidie, falsitate, ipocrizie", ne spune Aura.

Pentru viitor, Aura lucrează la un proiect ambiţios. "În momentul de faţă lucrez la un proiect destul de ambiţios. Este vorba de organizarea unui  eveniment la nivel internaţional, unde vor participa cei mai mari stilişti, consultanţi de imagine din întreaga lume"

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sharon Stone a ajuns în România

Iliescu despre românii din diaspora: „N-au ce căuta pe liste”