in

O mie de copii români operați de inimă și salvați de medicii italieni de la policlinica San Donato din Milano

O mie de copii salvați de operații pe inimă. De șase ani, medicii italieni redau speranța micilor bolnavi cardiaci români. Acum Policlinica San Donato din San Donato Milanese a anunțat că acordul cu guvernul român pentru tratamentul copiilor cardiaci a fost reînnoit pentru încă trei ani. Acordul prevede, de asemenea, pregătirea personalului medical specializat, care are loc atât în ​​România cât și în Italia.

„Ne aflăm la trei sferturi din drum” – a declarat dr. Alessandro Frigiola, directorul secției de Chirurgie Cardiacă pediatrică de la Policlinica San Donato, citat de Il Giorno.  

”Este nevoie de 10 ani pentru ca un centru pentru chirurgie cardiacă și cardiologie pediatrică să fie autosuficient. Din 2013 ne-am concentrat asupra Bucureștiului, unde am instruit 80% din personalul Spitalului de Copii Marie Curie: 27 de medici, inclusiv cardiologi, chirurgi cardiaci și pediatri. Următorii trei ani vor fi dedicați mai ales centrelor din Iași și Timișoara”, a mai spus dr. Alessandro Frigiola.

Prima misiune din România datează din 2013, de atunci echipa Dr. Alessandro Frigiola a făcut naveta între Milano, București, Timișoara și Cluj-Napoca, grație unui acord cu guvernul român care prevede o colaborare cu Policlinico San Donato și „Associazione Bambini Cardiopatici nel Mondo” (Asociația Copiilor Cardiopați de pretutindeni), asociație fondată de același dr. Frigiola, supranumit „cardiorchirurgul copiilor săraci”.

De atunci au fost efectuate circa 1.000 de operații la copii români pe inimă, multe efectuate în spitale locale și unele, cele mai complexe, în sălile de operații din San Donato. Toți pacienții sunt copii născuți cu boli cardiace congenitale grave, în 90% din cazuri destinați unor decese premature.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dacian Ciolos anunta Romania in Schengen

Dacian Cioloș: «Voturile din Diaspora înseamnă aproximativ 10% din totalul voturilor, dar Diaspora are doar 1,5% din locurile din Parlament.»

A muncit ca badante în Italia, la 60 de ani s-a întors în țară și a deschis o afacere cu zeci de mii de euro investiție