in

O nouă parohie românească a fost înființată la Roma, în cartierul Trullo. „O nouă comunitate a aceleiași corăbii”

PS Atanasie de Bogdania a slujit sâmbătă în spațiul liturgic organizat de comunitatea românească din zona Roma-Trullo. Momentul a reprezentat inaugurarea noii parohii care este închinată Sfântului Ierarh Martin Mărturisitorul, episcopul Romei, transmite basilica.ro.

Noua parohie, situată în sud-vestul Romei, a fost încredințată Preotului Andrei Aslan, cel care a identificat spațiul de slujire din Via di Monte Cucco, Nr. 127, precizează Episcopia Italiei.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania le-a vorbit celor prezenți despre această bucurie a deschiderii unei noi porți către cer, care să fie mai aproape de către cei care nu reușesc, datorită exigențelor din diaspora, să participe la Dumnezeiasca Liturghie.

„O nouă parohie este o nouă comunitate a aceleiași corăbii – Biserica și prin care toți credincioșii ei caută mântuirea”, a subliniat Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei.

Senatorul Viorel Badea, replică la afirmațiile lui Liviu Tit-Brăiloiu, un ”ilustru necunoscut de la Constanţa”: ”Manieră amatoristă şi profund ipocrită”

”Johnny Țiganul” a evadat a patra oară dintr-o închisoare italiană de maximă siguranță, polițiștii din penitenciare cer reforme legislative