in

”Johnny Țiganul” a evadat a patra oară dintr-o închisoare italiană de maximă siguranță, polițiștii din penitenciare cer reforme legislative

Un bărbat condamnat în mod repetat pentru omor a fugit pentru a patra oară dintr-o închisoare italiană, relatează The Guardian. Giuseppe Mastini, în vârstă de 60 de ani, condamnat la închisoare pe viață în 1989, a dispărut după ce a primit permisiunea de a ieși din penitenciar pentru o zi, bărbatul fiind încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță din Sassari, Sardinia.

Poliția a lansat o căutare la nivel național după ce bărbatul nu s-a întors la închisoare în cursul după-amiezii de duminică. Mastino fugise anterior în timpul unei permisii de o zi de la închisoarea Fossano din nordul Italiei în 2017. Cu trei ani înainte acesta profitase de o permisie de o zi pentru a merge la un concert Prodigy în Roma.

Mastini, născut în provincia Bergamo, a terorizat capitala Italiei în anii 1970 și 1980 comițând mai multe infracțiuni printre care omor, răpire și furt. Acesta a fost pentru scurt timp investigat și pentru uciderea regizorului italian Pier Paolo Pasolini, acuzație pe care bărbatul o neagă.

Bărbatul, poreclit Johnny lo Zingaro (Johnny Țiganul) datorită originilor sale sinti, a comis primul său omor la vârsta de 15 ani, ucigând un șofer de tramvai în timpul unui jaf care n-a decurs conform planului.

Prima fugă din penitenciar a lui Mastini în timpul unei permisii de o zi, acordată pentru bună purtare, a avut loc în 1987. La momentul respectiv acesta a reușit să eludeze autoritățile timp de mai multe săptămâni comițând mai multe jafuri în perioada în care s-a aflat în libertate.

Noua evadare a bărbatului a provocat indignare în rândul sindicatelor polițiștilor italieni, acestea cerând reformarea legislației din domeniul penitenciar.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

O nouă parohie românească a fost înființată la Roma, în cartierul Trullo. „O nouă comunitate a aceleiași corăbii”

Alarmă pentru o badantă de 40 de ani decedată cu coronavirus la Palermo, bătrânii pe care îi îngrijea sunt în izolare