in

O româncă cucereşte Franţa şi Italia cu ”aurul mov”

După ce a descoperit „aurul mov” al agriculturii, s-a reîntors în ţară şi a început o afacere cu care i-a cucerit pe francezi şi italieni.

Simona Măricean din satul Ileanda, judeţul Sălaj, a locuit timp de 15 ani în Franţa unde a învăţat toate tainele lavandei, plantă atât de iubită în România şi peste hotare. Hectarele nesfârşite de lavandă de pe câmpiile franceze au inspirat-o şi cucerit-o pe Simona. Revenită pe meleaguri natale, a plantat 2.500 m pătraţi cu lavandă ecologica şi şi-a început propria afacere.

“A fost o cultură experimentală, pentru că doream să văd care sunt cerinţele ei, dacă varietatea aleasă – Lavanda Angustifolia Blue Scent – se aclimatizează bine la condiţiile de sol şi temperatură din Ileanda, dat fiind faptul că terenul pe care se află este la altitudine, iar iarna, temperaturile pot fi extrem descăzute”, povesteşte cultivatoarea pentru Magazin Sălăjean.

Simona produce acum săculeţi şi inimioare cu lavandă, buchete, ornamente, decoruri originale, săpunuri naturale, lumânări artizanale parfumate, produse de cosmetică şi întreţinere (sare de baie, uleiuri şi creme de corp, scub de corp, ulei esenţial), vaze şi mici piese de mobilier personalizate cu tema ‘lavandă’.

Produsele ei sunt exportate în toată ţara dar şi peste hotare, cu precădere în Franta şi Italia.

CITEȘTE ȘI:

Lasă câinele închis în mașină și pleacă. Câteva persoane se apropie pentru a-l salva și descoperă un bilet lăsat de stăpân. Vezi mesajul devenit viral

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

”Comoara” de la Auschwitz, găsită după șapte decenii. Vezi despre ce este vorba!

După criticile pentru slăbitul excesiv și bârfele privind trădarea soțului, Angelina Jolie face un anunț

Peste 100 de ani, plajele din Italia şi Spania vor fi pustii. Vezi care este motivul!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fost ministru al diasporei: ”Cazul Bîrlădeanu ar fi meritat întreaga implicare a autorităţilor române responsabile”

Carmine Sgambati, consilier la Napoli: ”Deseori s-a creat confuzie între romi şi români”