in

O româncă de numai 12 ani, campioană națională în Italia la haltere. «Păcat de România, își pierde valorile»

Mihaela Trandafir, 12 ani, născută la Brăila, venită în Italia cu familia, a câştigat trei medalii de aur la Campionatul Naţional de Haltere U13 al Italiei.

Mihaela a concurat la categoria 71 de kilograme și a reuşit să obţină cele trei medalii de aur, după ce a ridicat 90 de kilograme la total, respectiv 39 de kilograme la stilul „smuls” şi 51 de kilograme la „aruncat”.

Românca a reprezentat clubul Miossport din localitatea Cervignano Del Friuli, unde Mihaela locuiește cu părinții și sora sa de mai mulți ani.

Mihaela a încept halterele în Italia, la vârsta de 8 ani, iar rezultatele au apărut în foarte scurt timp. Ea a reuşit să se impună în toate concursurile locale şi regionale la care a participat, fiind considerată un adevărat fenomen. În tot acest timp, nimeni din cadrul Federaţiei Române de Haltere nu s-a interesat de ea, deşi performanţele deveneau tot mai vizibile. În 23 martie, la Campionatul Naţional de Haltere U13 al Italiei a luat trei medalii de aur, devenind campioană națională la categoria ei. (continuă după fotografie)

Iată ce a declarat mama campioanei, Gianina Trandafir, pentru Adevărul: „Păcat de România că pierde şi valorile odată cu toată forţa de muncă. Copiii nostri talentaţi fac performanţă sub alte steaguri. A fost foarte greu pentru noi, ca români, să ascultăm imnul Italiei, la începutul concursului, dar ne-a bucurat victoria fiicei noastre”.

Vestea că o junioară din România a devenit campiona Italiei la haltere a făcut furori pe internet (în special de reţelele de sociale) şi a trezit puternice reacţii emoţionale din partea românilor din Diaspora, care şi-au exprimat nemulţumirea că autorităţile din România fac foarte puţin pentru a valorifica talentul şi munca celor care, împinşi pe nevoi, au ajuns să realizeze performanţe sportive sau ştiinţifice în străinătate, mai scrie Adevărul.

Sportivi de talie internațională, de origine română, medalii pentru alte națiuni: ”Păcat că statul român nu i-a ajutat”

Un luptător român din Italia, 4 medalii de aur la mondialele de arte marțiale de la Marina di Carrara – VIDEO

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputat PNL de Vrancea: ”Politicile PSD-ALDE au alungat copiii în străinătate ”

Arezzo, un român a câștigat 50.000 de euro la lozul ”TUTTO PER TUTTO”: ”Nu ne venea să credem”