in

Panică la Buzău, o femeie întoarsă din Italia are simptome de coronavirus, a călătorit cu un microbuz, controale și proteste

Suspiciune de coronavirus în Buzău. O româncă venită din Italia cu un microbuz a început să se simtă rău, mai ales după ce a aflat că femeia cu care a lucrat, în provincia Lodi, e suspectă de coronavirus.

Femeia de 52 de ani care a venit din Italia, din localitatea Maleo (provincia Lodi), aflată în carantină din cauza coronavirusului, a sunat la 112 după ce a ajuns la Buzău, duminică seara. În Italia, femeia îngrijise un bătrân, împreună cu o altă femeie. În cursul zilei, în timp ce se afla în microbuz, buzoianca a fost sunată din Italia şi i s-a dat o veste cumplită: colega sa, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu virusul.

”Venind din focar, am sunat ca să mă predau. Am venit din Maleo, nord, zona care este închisă. Merg acasă. Nu mi-a fost rău, eu doar le-am zis că am venit de acolo”, a povestit femeia, citată de Adevărul.

Persoanele care au călătorit în microbuz alături de ea şi-au continuat drumul spre Galaţi. Acolo, şoferul şi ultimii doi pasageri din maşină au fost preluaţi de autorităţi pemntru investigații medicale.

Femeia de 52 de ani a fost transferată în noaptea de duminică spre luni în tabăra de la Arbănaşi, unde autorităţile buzoiene au decis că sunt condiţii pentru a fi izolaţi suspecţii de coronavirus.

La Arbănaşi, pacienta are asigurate apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă.

”Femeia nu prezintă simptome specifice infecţiei cu Coronavirus şi va rămâne izolată timp de 14 zile. Transferul către centrul de carantină s-a desfăşurat fără incidente”, a anunțat Prefectura.

În zonă acţionează preventiv un echipaj de jandarmi, după primarul şi localnicii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu deschiderea centrului de carantină în localitatea lor și au ameninţat cu proteste.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A cincea victimă și peste 200 de cazuri de infectați în Italia, coronavirusul face ravagii, Comisia Europeană laudă acțiunea autorităților italiene

Ludovic Orban, mesaj șocant pentru românii din zonele contaminate din Italia: „Evitați să veniți în România”