in

Participare românească la Trieste, la festivalul “Porte Aperte”: produse tradiționale și momente artistice deosebite

Sâmbătă, 16 martie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la deschiderea oficială a festivalului “Porte Aperte”, organizat la Pordenone. Festivalul „Porte Aperte” a cuprins o parte oficial-instituțională (alocuțiuni susținute de personalități locale respectiv de consulul general român) dar și una cultural-artistică.

Diferitele comunități ale străinilor rezidenți în provincia Pordenone au prezentat elemente de artă, tradiție, folclor, menite a pune în valoare propria matrice culturală. Au fost reliefate obiceiuri proprii din state precum Albania, Togo, Niger, Maroc, România, Serbia etc.

Alocuțiunea șefului de misiune s-a concentrat asupra importanței principiului „unitate în diversitate” ca și modului exemplar în care România a gestionat și gestionează relația majoritate/minoritate.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a sute de persoane, atât cetățeni italieni cât și rezidenți străini în Italia din țările sus-menționate. Cetățenii români rezidenți s-au organizat cu un stand de produse tradiționale, precum și cu un moment artistic de ținută, acțiunea fiind coordonată de “Asociația Românilor din Pordenone”. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brescia, româncă de 32 de ani, găsită fără viață în casă, mister în jurul cauzelor morții

Șofer italian cercetat, oprit la control a folosit cuvinte românești și s-a dat drept cetățean român