in

Patron italian, mulţumit de angajaţii români

Sâmbătă 25 septembrie, Dan Eugen Pineta, consulul român de la Bologna, a vizitat Villanova di Bagnacavallo (Ravenna), unde este prezentă o comunitate semnificativă de români. Acolo consulul a vizitat o fabrică unde lucrează 12 români, de care patronul este foarte mulţumit.

La firma “Ravaioli Legnami”, consulul Pineta, însoţit de primarul Laura Rossi, s-a întâlnit cu întreprinzătorul Elio Bagnari şi cu personalul românesc din firmă. După ce l-a dus prin toată fabrica, Elio Bagnari i-a ilustrat consulului Pineta povestea firmei, începuturile şi consolidarea relaţiilor cu lucrătorii români angajaţi, în acest moment 12 dintr-un total de 44 de angajaţi.

Întreprinzătorul s-a arătat mândru de legătura care există în ceea ce defineşte a fi “o familie”, şi de atmosfera de încredere reciprocă care domneşte în cadrul acesteia. În semn de preţuire pentru români, consulul a primit de la firma Ravaioli Legnami o simbolică “cheie a firmei”. Ulterior, într-o sală a primăriei din Villanuova s-a desfăşurat întâlnirea publică “Dialog între europeni: migraţii, integrare, cooperare”.

“Am 12 angajaţi români şi sunt foarte mulţumit de ei”, este titlul pe care îl dă “Il Resto del Carlino” unui articol despre românii care lucrează cu Elio Bagnari. Totul a început, povesteşte Bagnari, în 2002, “când don Domenico Monti, prelatul din Villanuova, mia solicitat colaborarea pentru a-i ajuta pe numeroşii imigranţi români din zonă care în acea vreme, înainte de aderarea la UE, erau încă extracomunitari şi aveau nevoie de cineva care să li se alăture în relaţia cu instituţiile, forţele de ordine, medicii. Atunci eu am fondat o societate de servicii pentru aceşti tineri, unii cu familie, şi toţi din comuna Frumoasa din România care numără circa 3.550 de locuitori”. În afară de cei 12 angajaţi la firma sa, Bagnari a aranjat angajarea a altor circa optzeci în alte firme. Integrarea socială, afirmă el, “se efectuează în principal prin muncă, pentru că muncii i se dedică cea mai mare parte a zilei. Sunt foarte satisfăcut de angajaţii mei români: s-au integrat foarte bine şi au respectat întotdeauna regulile. Respectul a fost întotdeauna reciproc şi raporturile umane sunt optime. Sunt convins că integrarea se poate realiza numai făcând ceva concret. Eu m-am angajat în acest sens şi pot spune că am avut rezultate optime”, afirmă întreprinzătorul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ilinca solicită cetătenie moldovenească

„Anglia mi-a dat o şansă în viaţă”