in

Pizza cu foiță de aur, inventată de un român stabilit în Italia: „O dată în viață poți să faci o nebunie”

Români în Italia – Pizza cu foiță de aur – Un bucătar român stabilit în Italia a inventat o pizza de lux. Robert Nedea a preparat o pizza ornată cu aur comestibil. Aceasta ajunge să coste aproape 100 de euro.

Pizza cu foiță de aur

Robert Nedea este din București, iar în urmă cu 30 de ani a plecat în Italia.

Acum are un restaurant-pizzerie la Jesolo, în provincia Veneția, acolo unde a reușit să transforme rețeta clasică de pizza, adăugând aur comestibil. Aceasta e comandată în special de cei care vor să impresioneze, împreună cu o sticlă de șampanie.

Cât costă o pizza cu topping de aur

Românul a inventat „Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt”, o pizza de lux. Cei care se arată interesați trebuie să scoată din buzunar 99 de euro, scrie Corriere del Veneto, citat de evz.ro.

„În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru. Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza.

Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui”, a spus Robert Nedea, patronul restaurantului.

Pizza conține mozzarella, sos de roșii, 200 de grame de burrata de bivoliță, busuioc și fâșii de aur, 100% comestibile.

Reîntorși după 16 ani în Italia. Vând pizza, porchetta sau paste făcute tradițional: ”Nu ne pare deloc rău că am luat această decizie”

Se vinde bine

„Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară! De obicei sunt turiști străini, dar și hotelieri locali și tineri care vor să exagereze”.

Cei care cumpără pizza aurie o fac pentru a-i impresiona oamenii de la masă sau de ospătărițe, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș. Pe lângă pizza cu aur, clienții comandă de obicei și o sticlă de șampanie.

„Noi servim pizza Mimi Regina d’Oro pe notele melodiei We Are the Champions. Dacă și clienții acceptă, anunțăm întregul local că au făcut comanda respectivă”.

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175.

Criză de pizzari în România: „Toți vor în Italia, salariile sunt mai mari”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
badanti italia

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici, nevoia recomandărilor. ”Vom merge în Germania”

caini plaja sicilia

Sicilia, atacați pe plajă de haite de câini vagabonzi, o femeie internată în spital împreună cu fiul de opt ani