in

Reîntorși după 16 ani în Italia. Vând pizza, porchetta sau paste făcute tradițional: ”Nu ne pare deloc rău că am luat această decizie”

Au pariat totul pe pasiune, iar pasiunea le-a adus succesul. Aşa s-ar putea rezuma în doar câteva cuvinte povestea a doi tineri din municipiul Satu Mare, care au mizat totul pe plăcerea de a se afla în bucătărie, iar după 16 ani de străinătate au renunţat la ce aveau în Italia pentru a-şi porni propria afacere acasă, în oraşul lor de suflet.

Într-un mic local, Bella Ciao, din centrul municipiului Satu Mare, bucătăria italiană a prins viaţă cu ajutorul celor doi tineri, Marius şi Roxana Chiş. Din dorinţa de a petrece mai mult timp alături de copilul lor au lăsat totul în urmă şi au mizat pe gusturile bucătăriei din Italia, iar decizia li s-a arătat a fi cea mai bună.   

Marius este chef-ul în bucătărie, iar Roxana are grijă ca vitrina cu produse să arate inedit în fiecare zi. Pizza, porchetta sau pastele făcute după reţetele tradiţionale italieneşti sunt un deliciu pentru gurmanzii care caută gustul autentic italienesc. 

Ideea afacerii i-a aparţinut în mare parte lui Marius. Plecat de tânăr în Italia, acesta s-a văzut nevoit să înveţe să îşi gătească, iar cele mai uşoare şi la îndemână reţete i-au fost cele de paste. A fost doar începutul, deoarece în timp pasiunea lui pentru bucătărie a crescut fără ca el să îşi dea seama. 

”În Italia am plecat când aveam 16 ani şi am stat exact 16 ani, deci întreaga adolescenţă mi-am petrecut-o acolo, lângă Roma. Acolo am descoperit bucătăria italiană de care m-am îndrăgostit”, povesteşte Marius.

În ultimii 12 ani în Italia, acesta a fost broker european imobiliar, iar decizia de a se întoarce înapoi acasă a luat-o împreună cu soţia sa Roxana. Timpul limitat care îi rămânea pentru a-l petrece alături de soţie şi de copil a fost factorul decisiv. ”Am vrut să venim cu ceva inovativ în Satu Mare şi să bucurăm lumea cu preparate gustoase şi de calitate. Ne-am dorit să ne fructificăm pasiunea pentru bucătărie, şi nu ne pare deloc rău că am luat această decizie”, mărturiseşte Roxana.  

Micul local are aer italienesc încă de la prima vedere. Mesele sunt colorate, iar ambientul te face să te simţi de parcă te-ai afla în mijlocul familiei, şi asta datorită ospitalităţii pe care cei doi soţi le-o arată fiecărui client care le calcă pragul.

Planurile celor doi tineri nu se opresc aici. Având în vedere succesul de care se bucură, aceştia au de gând să deschidă mai multe francize în diverse oraşe ale ţării, însă până atunci se bucură să crească odată cu afacerea, care acum le este ca un al doilea copil. 

întreaga poveste pe adevarul.ro

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Numai 4.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votarea la secție, termenul a expirat

Poşta Română şi-a extins reţeaua rutieră și în Italia, primul transport a ajuns deja la Milano