in

Numai 4.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votarea la secție, termenul a expirat

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că în data de 21 septembrie, ora 23:59, a expirat perioada în care cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării s-au putut înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la o secție de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

La finalul acestei perioade, au fost înregistrați cu această opțiune un număr de 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Pantru votul prin corespondență, în schimb, până în 23 septembrie se înscriseseră circa 12.400 alegători din străinătate.

Termenul-limită de înregistrare a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării ca alegători prin corespondenţă este data de 22 octombrie 2020, acesta fiind prelungit prin Legea nr. 202/2020.

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, atrage atenția asupra faptului că mai multe țări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondență.

”În condițiile în care multe state – și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european – vor interzice înființarea de secții de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus”, a declarat oficialul AEP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Teodor Ciobanu, dansator deja celebru în Italia: la 10 ani a fost admis la Accademia della Scala, cea mai strictă și mai exclusivă școală de balet din lume

Reîntorși după 16 ani în Italia. Vând pizza, porchetta sau paste făcute tradițional: ”Nu ne pare deloc rău că am luat această decizie”