in

Teodor Ciobanu, dansator deja celebru în Italia: la 10 ani a fost admis la Accademia della Scala, cea mai strictă și mai exclusivă școală de balet din lume

Teodor Ciobanu are 10 ani și a fost admis la Accademia della Scala.

Are dansul în sânge, ascuns între mușchii unui corp deja perfect, în muzicalitatea unei urechi interioare, în eleganța unei posturi înnăscute.

Teodor Ciobanu, 10 ani, pe care dansul clasic îl căuta, și-a dat seama la vârsta de șapte ani, când s-a înscris la Centrul de studii de dans L’Etoile din Varedo. Și acum, din septembrie, va intra în Accademia Teatrului Scala din Milano: cea mai strictă și mai exclusivă școală de balet din lume, din care au ieșit Roberto Bolle și Carla Fracci, scrie Ilcittadinomb.it.

Un loc fondat în 1813 – când Ludwig van Beethoven era încă în viață – în care micul Teodor, născut în Nova Milanese în 2010 din părinți de origine română, va intra acum, aproape două sute de ani mai târziu.

Directorul artistic, Ilaria Chinello, care l-a descoperit și l-a „crescut” în acești ani de început este foarte mândră:

„Îmi amintesc când a pozat pentru prima dată pentru a realiza fotografii pentru un calendar: eleganța lui, purtarea lui, au vorbit pentru el ».

Dar dacă fotografia respectivă ar fi putut fi o părere de moment, iată din nou „soarta care bate la ușă”:

„De fiecare dată când studenții noștri au participat la o competiție internațională – își amintește Chinello – Teodor a fost întotdeauna primul. Și de fiecare dată juriul i-a apreciat talentul».

A fost premiat de mari personalități, cum sunt Luciana Savignano și Oriella Dorella. Dar nu va fi o cale ușoară, cea de la Accademia del Teatro alla Scala:

„Doar unul din zece reușește să intre. Poți ajunge acolo numai după ce ai trecut trei selecții.

Mai întâi fizicul, apoi aspectul ortopedic, în sfârșit există o lună de încercare, în care se evaluează aspecte intangibile – dar decisive pentru un artist – precum muzicalitatea, rezistența la oboseală, aspectele tehnice ”.

În ultimii ani, doi studenți ai Centrului de dans Etoile ajunseseră la un pas de La Scala. Teodor Ciobanu a trecut toate cele trei teste. Și acum – la vârsta de zece ani – a trebuit deja să facă o alegere importantă.

Acum îl așteaptă o viață dificilă: dimineața la școală – în clasa a șasea – împreună cu toți colegii săi de clasă. Și apoi, în fiecare după-amiază, ore și ore de antrenament.

Micul Teodor a mers deja pe scena Teatrului Scala, după ce a trecut o audiție pentru opera contemporană „ Ti vedo, mi sento, mi perdo” de Salvatore Sciarrino.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Tânăr italian ucis român

Tânăr italian, ucis în bătaie de patru indivizi, printre care şi un român: «L-am lovit și după ce murise!»

Numai 4.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votarea la secție, termenul a expirat